Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σκότωσε 20 ανθρώπους και κρατά ομήρους σε εμπορικό κέντρο (βίντεο)

Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σκότωσε 20 ανθρώπους και κρατά ομήρους σε εμπορικό κέντρο (βίντεο)

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Ταϊλανδός στρατιώτης – o Τζακραπάντ Τόμα – σκότωσε σήμερα 20 ανθρώπους στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, στα βόρειοανατολικά της Ταϊλάνδης και από το μεσημέρι  κρατάει ομήρους τουλάχιστον 15 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency.

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Terminal 21 έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιο και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εξουδετέρωσής του. Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να κρυφτούν σε ασφαλές μέρος και να σβήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος, σε κατάσταση αμόκ, κρατάει τους ομήρους στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Αστυνομικοί και στρατιώτες εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο , βοηθώντας εκατοντάδες ανθρώπους να διαφύγουν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης.

«Η αστυνομία και ο στρατός ενώνουν τις δυνάμεις τους και βοήθησαν στην απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα από το εμπορικό κέντρο. Δεν είναι γνωστό πόσοι βρίσκονται ακόμη εκεί», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Bangkok Times, από την επίθεση του δράστη υπάρχουν 20νεκροί και 14 τραυματίες ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί – Το υπουργείο Άμυνας ζήτησε από όσους μπορούν να δώσουν αίμα για τα θύματα σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης .

Στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου διακρίνεται oένοπλος μασκοφόρος ντυμένος στα μαύρα, να μπαίνει σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών μέσα στο εμπορικό κέντρο. 

Ο στρατιώτης άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές της πόλης η οποία βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την Μπανγκόνγκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης αρχικά πήγε σε κάποιο σπίτι της πόλης και σκότωσε εκεί δύο ανθρώπους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα όπλων μιας στρατιωτικής βάσης και προμηθεύτηκε ένα νέο όπλο.  Άνοιξε πυρ και μέσα στη βάση, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα.

Η αστυνομία της χώρας έδωσε στην δημοσιότητα τα στοχεία και την φωτογραφία του, ζητώντας πληροφορίες. 
 
Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σκότωσε 20 ανθρώπους και κρατά ομήρους σε εμπορικό κέντρο (βίντεο)-1

Επίσης, σύμφωνα με τα ξένα μέσα και τις αναρτήσεις στα social media, ο στρατιώτης ανέβασε ένα μικρό βίντεο από την στιγμή της επίθεσή του στα Facebook

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή