Θλιβερός σκοπός για 18 εκατομμύρια παιδιά

Θλιβερός σκοπός για 18 εκατομμύρια παιδιά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μελωδία του ακορντεόν της προσπαθεί να συγκινήσει τους περαστικούς Μοσχοβίτες η μικρή ζητιάνα. Σ’ εμάς αρκεί η εικόνα της. Είναι ένα από τα 18 εκατομμύρια παιδιά των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης που δεν πρόλαβαν τον υπαρκτό σοσιαλισμό, υφίστανται όμως τις οδυνηρές «παρενέργειες» της κατάρρευσής του: την απόλυτη φτώχεια, τις ασθένειες, τον αναλφαβητισμό, την περιθωριοποίηση.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Φωτιάδης, παρ’ ότι αμετανόητος καθώς επιμένει να βλέπει το δένδρο του τζόγου και να χάνει το δάσος της τεχνολογίας, αποδέχθηκε, ύστερα από αυστηρές συστάσεις του προϊσταμένου του υπουργού κ. Χριστοδουλάκη, την άρση του μέτρου της επιβολής ειδικού τέλους από 1ης/1/2002 σε κάθε ηλεκτρονικό υπολογιστή των internet cafe. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ρυθμίσεις, ώστε να οριστικοποιηθεί η εξαίρεση των παραπάνω επιχειρήσεων από το ειδικό φορολογικό τέλος. Επέμεινε, όμως, στη λογική επιβολής του ειδικού τέλους, προειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες των παραπάνω εταιρειών ότι το ΣΔΟΕ θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους και στην περίπτωση που διαπιστώνει μετατροπή των υπολογιστών σε παιγνιομηχανήματα, θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή