Βρετανία: Αμεση απειλή για τη δημόσια υγεία ο κορωνοϊός – Στα οκτώ τα κρούσματα

Βρετανία: Αμεση απειλή για τη δημόσια υγεία ο κορωνοϊός – Στα οκτώ τα κρούσματα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο νέος κορωνοϊός αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, μία απόφαση που δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της επιδημίας.

«Ο υπουργός (Υγείας) ανακοίνωσε ότι η εμφάνιση και η μετάδοση του νέου κορωνοϊού αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία», αναφέρει το υπουργείο Υγείας και προσθέτει ότι «τα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος καθυστέρησης ή αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του ιού».

Το υπουργείο Υγείας όρισε τα νοσοκομεία Arrowe Park και Kents Hill Park ως χώρους «απομόνωσης» και την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα αλλά και την πρωτεύουσά της Γουχάν «μολυσμένες περιοχές».

Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν σήμερα τέσσερα νέα κρούσματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στα τέσσερα που είχαν ήδη καταγραφεί.

Υπαλληλοι άρχισαν να επιστρέφουν σταδιακά στα γραφεία τους και στα εργοστάσια σε διάφορες περιοχές της Κίνας τη Δευτέρα καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση κάποιων περιορισμών στην εργασία τη στιγμή που οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα έχουν ξεπεράσει τους 900. Την Κυριακή οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ανήλθαν σε 97. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί σε μία ημέρα από τον Δεκέμβριο, οπότε και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή