Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης πρώην σύμβουλος του Τραμπ – Τι σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης πρώην σύμβουλος του Τραμπ – Τι σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εισαγγελείς ζήτησαν χθες από μία ομοσπονδιακή δικαστή να καταδικάσει τον πρώην σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Ρότζερ Στόουν σε ποινή φυλάκισης μεταξύ επτά και εννέα χρόνων, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ποινή «θα ανταποκρίνεται στην σοβαρότητα των εγκλημάτων του και θα προωθήσει τον σεβασμό απέναντι στους νόμους».

Ο Στόουν αναμένει την ανακοίνωση της ποινής του, από την δικαστή Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον στις 20 Φεβρουαρίου και αφού μία ομάδα ενόρκων έκρινε ένοχο τον Στόουν στην δίκη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε: «Αυτή είναι μία φρικτή και πολύ άδικη κατάσταση. Τα αληθινά εγκλήματα βρίσκονταν στην άλλη πλευρά, καθώς τίποτα δε γίνεται γι' αυτά. Δεν μπορεί να επιτραπεί αυτή η αποτυχία της δικαιοσύνης».

Οι ένορκοι έκριναν τον Στόουν ένοχο για επτά κατηγορίες αναφορικά με ψευδορκία απέναντι στο Κογκρέσο, παρακώλυση και προσπάθεια χειραγώγησης μαρτύρων.

Σύμφωνα με τον κώδικα ποινών που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, ο Στόουν βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή από 7 χρόνια και 3 μήνες, μέχρι ποινή μεγαλύτερη των εννέα ετών, ενώ οι εισαγγελείς επεσήμαναν προς την Τζάκσον «ότι θα πρέπει να τιμωρηθεί ακολούθως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή