Τη δημιουργία αμερικανικού αποθέματος ουρανίου δρομολογεί o Λευκός Οίκος

Τη δημιουργία αμερικανικού αποθέματος ουρανίου δρομολογεί o Λευκός Οίκος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Τραμπ για το οικονομικό έτος 2021 προβλέπει την διάθεση κονδυλίου 150 εκατομμυρίων δολαρίων για την δημιουργία αποθέματος ουρανίου, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τους παραγωγούς πυρηνικού καυσίμου για τους πυρηνικούς σταθμούς ώστε να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες ποσότητες ουρανίου.

Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό από το Κογκρέσο, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την αγορά ουρανίου, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας Νταν Μπρουϊλέτ.

Κονδύλια 2 δισ. για τη συνέχιση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Παράλληλα, η πρόταση για τον προϋπολογισμό περιλαμβάνει και πρόβλεψη διάθεσης κονδυλίων 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την συνέχιση της κατασκευής του τείχους ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό.

Η κατασκευή του τείχους είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εξαγγελίες του προέδρου Τραμπ προς την εκλογική βάση των υποστηρικτών του, από το 2016, ενώ η χρηματοδότηση μέσω ενός ειδικού νομοσχεδίου δεν θεωρείται πιθανό ότι θα ψηφιστεί από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.

Παράλληλα, ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία δεκαετία, ενώ η ετήσια οικονομική ανάπτυξη προβλέπεται στο 3% για τα επόμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή