Η «Κιάρα» σαρώνει τη βόρεια Ευρώπη

Η «Κιάρα» σαρώνει τη βόρεια Ευρώπη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Ζαμπίνε» στη Γερμανία και «Κιάρα» στη Βρετανία, στην Ιρλανδία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στη Γαλλία.

Χθες, η κακοκαιρία οδήγησε στην ακύρωση άνω των 1.000 πτήσεων, κυρίως στη Βρετανία και στην Ολλανδία, ενώ οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους της Κορσικής ότι οι ριπές ανέμου στο νησί θα φθάσουν τα 200 χλμ. την ώρα. 

Στο χιονοδρομικό κέντρο Μπουκοβίνα Τατρζάνσκα της Πολωνίας, σφοδρή ριπή ανέμου ξήλωσε στέγη και την εκσφενδόνισε στο πλήθος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία μητέρα με τη 15χρονη κόρη της.

Στη λίμνη Φέγκεν της νότιας Σουηδίας, ιστιοπλοϊκό σκάφος ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα, ενώ οι πτώσεις δένδρων προξένησαν έναν θάνατο στη νότια Αγγλία και άλλον ένα στη Σλοβενία. Στη Γερμανία, οδηγός έχασε τη ζωή του πέφτοντας με το όχημά του στο σταθμευμένο φορτηγό συνεργείου που είχε καταφθάσει στο σημείο για να απομακρύνει πεσμένα κλαδιά.

Στη Βρετανία, μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκε βροχόπτωση αντίστοιχη με αυτή που πέφτει σε διάστημα 45 ημερών, με αποτέλεσμα ποτάμια να πλημμυρίσουν και δεκάδες χιλιάδες σπίτια να παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Στη Γερμανία, όπου οι άνεμοι έφθασαν τα 160 χλμ. την ώρα, σημειώθηκε απόλυτο ρεκόρ στην παραγωγή ρεύματος από αιολικά πάρκα. H παραγωγή έφθασε τα 43,7 γιγαβάτ, ενώ η μέση ημερήσια παραγωγή κυμαίνεται στα 18 γιγαβάτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή