Ευρωβουλή: «ναι» σε γενετικές έρευνες

Ευρωβουλή: «ναι» σε γενετικές έρευνες

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρνήθηκε να απαγορεύσει ρητώς και γενικώς την ανθρώπινη κλωνοποίηση, απορρίπτοντας χθες σχετική πρόταση Ιταλού ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι. H ψήφιση της πρότασης θα προκαλούσε σημαντικές δυσχέρειες στα σχέδια της E.E. για χρηματοδότηση των γενετικών ερευνών με το ποσό των 2,15 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η απόρριψη της πρότασης με μεγάλη πλειοψηφία αποτελεί σημαντική αποτυχία στις προσπάθειες για επιβολή νομοθετικού πλαισίου στην κλωνοποίηση, από τα 15 κράτη – μέλη της E.E. «Ολες οι πολιτικές παρατάξεις εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την πρόταση νόμου και τελικώς την απέρριψαν, καθώς εμφάνιζε σημαντικές ασάφειες και πολλά από τα άρθρα της ήταν αντικρουόμενα», δήλωσε χθες ο Ρόμπερτ Γκέμπελς, πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ανθρώπινη γενετική έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή