109 τραυματίες από την ιρανική επιδρομή

109 τραυματίες από την ιρανική επιδρομή

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σημαντική αύξηση στον αριθμό των τραυματιών από την επίθεση με πυραύλους εναντίον αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, τον περασμένο μήνα, παραδέχθηκε το Πεντάγωνο. Η αρχική εκτίμηση αφορούσε 64 Αμερικανούς τραυματίες με εγκεφαλικές κακώσεις, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 109 Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν τραύματα.

Κανένας Αμερικανός δεν σκοτώθηκε ούτε και τραυματίσθηκε σοβαρά, μετά τον βομβαρδισμό με ιρανικούς πυραύλους κατά της βάσης Αϊν αλ Ασαντ, σε αντίποινα της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής 109 Αμερικανοί στρατιώτες διαγνώσθηκαν με ήπια εγκεφαλικά τραύματα, ενώ 76 από αυτούς έχουν αναλάβει έκτοτε τα καθήκοντά τους. Ο αμερικανικός στρατός είχε προειδοποιήσει για αύξηση του αριθμού των τραυματιών, καθώς τα συμπτώματα εγκεφαλικών τραυμάτων μπορεί να χρειασθούν εβδομάδες για να εκδηλωθούν, ενώ οι στρατεύσιμοι αποφεύγουν πολλές φορές να αναφέρουν τέτοια συμπτώματα. Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι τραυματίες υπέφεραν από ελαφριάς μορφής διάσειση. Τα συμπτώματα του τραύματος αυτού περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ζάλη, ευαισθησία στο φως και ναυτία.

Η καθυστέρηση του Πενταγώνου στην ανακοίνωση των τραυματιών δημιουργεί ερωτήματα για την πολιτική του αμερικανικού στρατού σχετικά με τη διάγνωση εγκεφαλικών τραυμάτων και την αντιμετώπισή τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας ζήτησε η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής και απόστρατος συνταγματάρχης Τζόνι Ερνστ: «Ζήτησα από το Πεντάγωνο να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και να ερευνήσει εάν άλλοι στρατεύσιμοι υπέστησαν εγκεφαλικά τραύματα από την επίθεση στη βάση της επαρχίας Ανμπάρ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή