Κρεμλίνο: Η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες για τη Συρία

Κρεμλίνο: Η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες για τη Συρία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που σύναψε με την Μόσχα για την "εξουδετέρωση" μαχητών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις μαχητών στις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες που σύναψε με την Άγκυρα. Ωστόσο, πρόσθεσε, η Ρωσία θεωρεί ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ είναι απαράδεκτες και αντιβαίνουν στη συμφωνία της Μόσχας με την Άγκυρα.

Συνομιλίες Τουρκίας – Ρωσίας στη Μόσχα

Τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα τις επόμενες ημέρες για να συζητήσει την κλιμάκωση της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ πρόσθεσε ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις επιχειρήσεις που διεξάγει στην περιοχή ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Εξάλλου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από τα Τίρανα, ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η Γερμανία προσέφερε στη χώρα του 40 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τα τουρκικά σχέδια για την εγκατάσταση των Σύρων που φεύγουν από την Ιντλίμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή