ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Εκκλησία με «αγιογραφίες» νοσηλευτές αντιμέτωπους με τον κορωνοϊό (φωτογραφίες)

kina-ekklisia-me-agiografies-nosileytes-antimetopoys-me-ton-koronoio-fotografies-2362895

Με την εξάπλωση του κορωναϊού να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα σε όλο τον πλανήτη, ο ντιζάινερ Duyi Han αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στο νοσηλευτικό προσωπικό που ρισκάρει τη ζωή του για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Το πρότζεκτ, το οποίο ονομάζεται «Οι Άγιοι Φορούν Άσπρα», θέλει τους τοίχους και τον τρούλο σε παρεκκλήσι μιας ιστορικής εκκλησίας στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας – εκεί όπου ξέσπασε η επιδημία- να έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια νωπογραφία στην οποία απεικονίζονται φιγούρες ενδεδυμένες με λευκές στολές προστασίας από τη μόλυνση.

kina-ekklisia-me-agiografies-nosileytes-antimetopoys-me-ton-koronoio-fotografies0
 
Πηγή έμπνευσης είναι το παραδοσιακό ύφος των αγιογραφιών και νωπογραφιών. Όμως, αντί να παρουσιάζονται σκηνές από τη Βίβλο ή εικόνες αγίων, η νωπογραφία του Duyi Han δείχνει καθημερινό νοσηλευτικό προσωπικό που, με αυταπάρνηση, στέκεται στην πρώτη γραμμή κατά του ιού.

kina-ekklisia-me-agiografies-nosileytes-antimetopoys-me-ton-koronoio-fotografies2

Με φιγούρες καλυμμένες με μάσκες, γάντια και ολόσωμες φόρμες, το έργο είναι φόρος τιμής σε όλους τους ανώνυμους γιατρούς και νοσηλευτές, τόσο σημαντικούς στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ήδη προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

kina-ekklisia-me-agiografies-nosileytes-antimetopoys-me-ton-koronoio-fotografies4

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: © duyi han