ΗΠΑ: Ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε ακίνητο αξίας 157 εκατ. ευρώ στο Μπέβερλι Χιλς

ΗΠΑ: Ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε ακίνητο αξίας 157 εκατ. ευρώ στο Μπέβερλι Χιλς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Amazon Τζεφ Μπέζος αγόρασε ένα ακίνητο στην περιοχή του Λος Άντζελες έναντι 165 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 157 εκατ ευρώ), τιμή ρεκόρ για ακίνητο της περιοχής, έγραψε χθες η Wall Street Journal.

Ο Μπέζος αγόρασε το Warner Estate από τον μεγιστάνα των μίντια Ντέιβιντ Γκέφεν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα γράφει ότι η τιμή αγοράς του ακινήτου ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Λάχλαν Μέρντοκ, ο οποίος είχε αγοράσει έναντι περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων μια έκταση στο Μπελ Ερ, που είχε χρησιμοποιηθεί στην τηλεοπτική επιτυχία της περιόδου του ΄60, "The Beverly Hillbillies".

Το Warner Estate εκτείνεται σε 36.000 τμ και βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς. Περιλαμβάνει ένα οίκημα γεωργιανής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα που διαθέτει ξενώνες, ένα γήπεδο του τένις και ένα γήπεδο του γκολφ.

Κτίστηκε την περίοδο του ΄30 από τον εκλιπόντα Τζακ Γουόρνερ, τον πρώην πρόεδρο της Warner Brothers, γράφει η εφημερίδα.

Ο Μπέζος, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 110 δισ. δολάρια, ίδρυσε την κολοσσιαία ιντερνετική εταιρεία Amazon και θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Washington Post.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή