Μείωση κρουσμάτων στην Κίνα

Μείωση κρουσμάτων στην Κίνα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός νέων κρουσμάτων στη χώρα από τις 30 Ιανουαρίου, αν και αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να κορυφώνεται η επιδημία στην Κίνα. Ομως δεν ισχύει το ίδιο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων του ιού ενισχύει την πρόβλεψη που είχε κάνει τη Δευτέρα επιφανής Κινέζος επιδημιολόγος, ο οποίος είχε πει ότι η επιδημία στην Κίνα θα κορυφωθεί εντός του Φεβρουαρίου και θα έχει λήξει μέχρι τον Απρίλιο. Βέβαια, την Τρίτη ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν εξαιτίας του ιού ανήλθε σε 97 και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων σε 1.113.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα αυξήθηκαν την Τρίτη κατά 2.015, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τις 30 Ιανουαρίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του ιού διαμορφώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε 44.653, εκ των οποίων τα 33.366 στην επαρχία Χουμπέι με πρωτεύουσα την πόλη Γουχάν, όπου βρίσκεται και το επίκεντρο της επιδημίας. Στην επαρχία Χουμπέι έχουν επίσης καταγραφεί οι 1.068 από τους συνολικά 1.113 θανάτους που σημειώθηκαν στην Κίνα από τον ιό COVID-19. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εκτός ηπειρωτικής Κίνας ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες, αλλά οι θάνατοι σε μόλις δύο, ο ένας στο Χονγκ Κονγκ και ο άλλος στις Φιλιππίνες.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εκτός Κίνας έχουν καταγραφεί στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» που βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία. Χθες ανακοινώθηκε πως τα κρούσματα μεταξύ των 3.700 επιβατών του πλοίου αυξήθηκαν κατά 40 και ανέρχονται πλέον στα 175. Στη Σιγκαπούρη όπου έχουν καταγραφεί 50 κρούσματα του COVID-19, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, DBS, εκκένωσε τα κεντρικά γραφεία όπου εργάζονταν 300 υπάλληλοι, αφότου ένας διαγνώσθηκε με τον ιό.

Ενα ακόμη «θύμα» του ιού είναι το γκραν πρι της Κίνας, με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και τη Formula One να ανακοινώνουν την αναβολή του αγώνα στη Σαγκάη που είχε προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου.

Μπορεί τα νέα από την Κίνα να είναι σχετικά ενθαρρυντικά, ωστόσο ο Ντέιλ Φίσερ, επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου του ΠΟΥ για τον εντοπισμό επιδημιών και την ανταπόκριση σε αυτές, επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ότι ο ιός έχει μεταδοθεί και σε άλλα μέρη της γης «όπου η επιδημία βρίσκεται στην αρχή της. Στη Σιγκαπούρη βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημίας». Εκτίμησε, πάντως, ότι όντως η επιδημία πλησιάζει στο αποκορύφωμά της στη Χουμπέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή