«Είμαι καλά» – Ο Πελέ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του γιου του περί κατάθλιψης

«Είμαι καλά» – Ο Πελέ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του γιου του περί κατάθλιψης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής, Πελέ, διέψευσε την Πέμπτη τις φήμες ότι είναι απομονωμένος και πάσχει από κατάθλιψη και διαβεβαίωσε τους φανς του ότι είναι καλά και ότι το πρόγραμμά του είναι γεμάτο.

Ο γιός του Πελέ, Εντίνιο, ανέφερε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ότι ο τρεις-φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπασχε από κατάθλιψη και δίσταζε να βγει από το σπίτι του λόγω προβλημάτων υγείας και κινητικών δυσκολιών, που οφείλονταν στο πρόβλημα που είχε στον γοφό του.

«Είμαι καλά», είπε ο Πελέ, ο οποίος θα κλείσει τα 80 τον Οκτώβριο. «Συνεχίζω να αποδέχομαι τις σωματικές μου αδυναμίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μα προτίθεμαι να συνεχίσω να είμαι δραστήριος. Έχω καλές και άσχημες μέρες. Είναι φυσιολογικό για ανθρώπους στην ηλικία μου. Δεν φοβάμαι, είμαι αποφασισμένος και έχω πίστη σε ό,τι κάνω».

Ο Πελέ, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός ως ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, είναι ο μόνος παίκτης που έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

Στο παρελθόν, υπέφερε από πρόβλημα στο γοφό του και δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Πολλές από τις πιο πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ωστόσο, φίλοι του Πελέ είπαν ότι κατά τον περασμένο Ιανουάριο ο ποδοσφαιριστής ήταν πιο απασχολημένος απ’ ό,τι εδώ και πολλά χρόνια. Έκανε φωτογραφήσεις και χορηγίες, ενώ συνεργάζεται με έναν Βρετανό σκηνοθέτη για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την πορεία του στο ποδόσφαιρο.

«Δεν αποφεύγω να φέρνω σε πέρας τις υποχρεώσεις μου στο πάντα-γεμάτο πρόγραμμά μου», είπε ο ίδιος σε δήλωσή του.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι η 50η επέτειος του τρίτου παγκόσμιου τίτλου του, τον οποίο κέρδισε το 1960 στο Μεξικό, με την τότε ομάδα του, που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη όλων των εποχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή