Επαυλη από χρυσάφι για τον Τζεφ Μπέζος

Επαυλη από χρυσάφι για τον Τζεφ Μπέζος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Το ποσό των 165 εκατ. δολαρίων δαπάνησε ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post, Τζεφ Μπέζος, για την αγορά της έπαυλης του μουσικού και κινηματογραφικού παραγωγού Ντέιβιντ Γκέφεν στο Μπέβερλι Χιλς, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της ακριβότερης κατοικίας, που κατείχε η έπαυλη Τσάρτουελ του Μπελ Ερ, με 150 εκατ. Την έπαυλη Τσάρτουελ είχε αγοράσει πέρυσι ο Λάκλαν Μέρντοχ, υιός του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η αγορά καθιστά τον Μπέζος ιδιοκτήτη έκτασης 30 στρεμμάτων, που κατοικήθηκε για πρώτη φορά από τον ιστορικό μεγιστάνα του κινηματογράφου Τζακ Ουόρνερ, ιδιοκτήτη του ομώνυμου στούντιο. Ο Γκέφεν είχε δαπανήσει 47,5 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την έπαυλη το 1990, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Σύμφωνα με γνώστες της αγοράς ακινήτων του Λος Αντζελες, ο Μπέζος εξασφάλισε σημαντική έκπτωση, ερχόμενος σε επαφή απευθείας με τον Γκέφεν και γλιτώνοντας έτσι τα μεσιτικά έξοδα. Η αρχική τιμή για την έπαυλη ήταν 225 εκατ. δολάρια.

Ο Μπέζος και η σύντροφός του, Λόρεν Σάντσες, έψαχναν εναγωνίως την κατάλληλη κατοικία στην ευρύτερη περιοχή του Λος Αντζελες και ήταν έτοιμοι να ξοδέψουν πάνω από 100 εκατομμύρια γι’ αυτήν. Στο στόχαστρό τους βρίσκονταν πολλές πολυτελείς κατοικίες στο Μπελ Ερ και στο Μπέβερλι Χιλς. Μία από τις ιδιοκτησίες που επισκέφθηκε το ζευγάρι ήταν έπαυλη του Μπελ Ερ, με κτήμα 28 στρεμμάτων και τιμή εκκίνησης 200 εκατ. δολάρια.

«Oταν αγοράζεις ακίνητο και δεν έχεις κανέναν περιορισμό τιμής, θέλεις να δεις όλα όσα προσφέρονται στην αγορά. Ο Τζεφ συνέχισε να ψάχνει μέχρι που ανακάλυψε κάτι που του άρεσε», λέει ο μεσίτης Σον Ελιοτ. Η έπαυλη Ουόρνερ διαθέτει κατοικία 4.000 τετραγωνικών μέτρων και ανεξάρτητο σπίτι προσκεκλημένων, όπου είχαν φιλοξενηθεί αστέρες του κινηματογράφου, όπως η Μέριλιν Μονρόε. Διαθέτει επίσης πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, γήπεδα τένις, γήπεδο γκολφ με εννέα οπές, αίθουσα ψυχαγωγίας με κινηματογραφική οθόνη πραγματικού μεγέθους και σύστημα προβολής ταινιών. Η συνολική περιουσία του Μπέζος εκτιμάται στα 131 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή