Μάικ Πομπέο: Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν ενεργειακά έργα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη

Μάικ Πομπέο: Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν ενεργειακά έργα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν με ποσό έως 1 δισ. δολάρια ενεργειακά έργα σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης για να ενισχύσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία απέναντι στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Ως ένδειξη υποστήριξης της κυριαρχίας, της ευημερίας και της ενεργειακής ανεξαρτησίας των Ευρωπαίων φίλων μας…οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να χορηγήσουν έως 1 δισ. δολάρια σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών», στην οποία συμμετέχουν 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Πομπέο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπεραμύνθηκε επίσης τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών παγκοσμίως και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Κίνα και τη Ρωσία, δεσμευόμενος ότι τα ιδανικά και οι αξίες της Δύσης είναι αυτά που θα επικρατήσουν. 

«Εχω τη χαρά να αναφέρω ότι ο θάνατος της της διατλαντικής συμμαχίας είναι κάτι που έχει μεγαλοποιηθεί και αποτελεί υπερβολή. Η Δύση κερδίζει και κερδίζουμε μαζί», είπε ο Πομπέο στη διάρκεια ομιλίας του στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή