Πυρά Δημοκρατικών κατά Μπλούμπεργκ

Πυρά Δημοκρατικών κατά Μπλούμπεργκ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ οι βασικοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ συγκέντρωναν τα πυρά τους στον δισεκατομμυριούχο ανθυποψήφιό τους Μάικλ Μπλούμπεργκ, έντονη ανησυχία υπάρχει στο κόμμα για νέο φιάσκο, αυτή τη φορά στην πολιτεία της Νεβάδας, με την καταμέτρηση των ψήφων. Τρεις εθελοντές ανέφεραν στο Politico ότι υπάρχουν έντονες ανησυχίες για τη διαδικασία του επόμενου Σαββάτου στη Νεβάδα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν σε ανεπαρκή εκπαίδευση στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των αποτελεσμάτων, αλλά και σε αντικρουόμενες οδηγίες προς τους εθελοντές. Υπάρχουν επίσης αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια των συνδέσεων στο Διαδίκτυο μέσω των οποίων θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα από περίπου 2.000 εκλογικά κέντρα στα κεντρικά. Παρόμοια ηλεκτρονική εφαρμογή είχε προκαλέσει φιάσκο στην Αϊόβα πριν από δύο εβδομάδες και μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Με την ψηφοφορία στη Νεβάδα να απέχει πλέον μόλις τέσσερις ημέρες, οι βασικοί υποψήφιοι του κόμματος συγκέντρωσαν στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών τα πυρά τους στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος έχει παρακάμψει τις πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις, που ούτως ή άλλως προσφέρουν λίγους εκλέκτορες και επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη λεγόμενη «σούπερ Τρίτη», δηλαδή την ταυτόχρονη ψηφοφορία σε 14 πολιτείες που θα λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου. Μπέρνι Σάντερς, Τζο Μπάιντεν, Εϊμι Κλόμπουτσαρ, Ελίζαμπεθ Ουόρεν και Πιτ Μπούτιτζιτζ κατηγόρησαν τον Μπλούμπεργκ ότι προσπαθεί να εξαγοράσει την ανέλιξή του στην εκλογική διαδικασία. Ο Μπλούμπεργκ έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 417 εκατ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία για διαφημίσεις και προώθηση, ποσό που δεν έχει προηγούμενο. Ο δε Μπούτιτζιτζ, ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος υποψήφιος, είπε ότι δεν πρόκειται να «δεχθώ μαθήματα περί οικογενειακών αξιών από τον Ρας Λίμπο ή οποιονδήποτε υποστηρίζει τον Ντόναλντ ως πολιτικό και ηθικό ηγέτη των ΗΠΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή