ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» στον Μπλούμπεργκ από τους αντιπάλους του

«Πυρά» στον Μπλούμπεργκ από τους αντιπάλους του

Φραστικά «πυρά» δέχθηκαν ο Μάικ Μπλούμπεργκ και ο Μπέρνι Σάντερς από τους αντιπάλους τους, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ για το χρίσμα των Δημοκρατικών που διεξήχθη στο Λας Βέγκας.

Ο Μπλούμπεργκ φάνηκε διστακτικός και σε δύσκολη θέση καθώς υπερασπιζόταν τη θέση του και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είναι το «ισχυρότερο χαρτί» των Δημοκρατικών για να κατατροπώσουν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Όλοι μαζί οι υποψήφιοι, Μπέρνι Σάντερς, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Εϊμι Κλομπουσαρ, Τζο Μπάιντεν και Πιτ Μπούτιτζετζ, τάχθηκαν εναντίον του Μπλούμπεργκ, κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τη θέση του στο Λευκό Οίκο, ενώ είπαν ότι το ιστορικό του ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης και επιχειρηματίας δεν είναι αρκετά δυνατό για να οδηγήσει σε ήττα του Τραμπ.

«Οι Δημοκρατικοί θα πάρουμε μεγάλο ρίσκο εάν αντικαταστήσουμε έναν αλαζόνα δισεκατομμυριούχο με έναν άλλον», είπε η Γουόρεν, γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη.

Ο Μπλούμπεργκ έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί για σεξιστικά και μισογυνιστικά σχόλια, ενώ έχουν υποβληθεί εναντίον του διάφορες μηνύσεις από γυναίκες που υπήρξαν θύματα διακρίσεων στην εταιρεία μέσων ενημέρωσης που του ανήκει.

Ο Μπλούμπεργκ ανέφερε στο ντιμπέιτ ότι χρησιμοποιεί τα χρήματά του για σημαντικό σκοπό.

«Ξοδεύω αυτά τα χρήματα για να ξεφορτωθώ τον Ντόναλντ Τραμπ – τον χειρότερο πρόεδρο που είχαμε ποτέ. Και αν το καταφέρω αυτό, θα είναι μία μεγάλη συνεισφορά προς την Αμερική και προς τα παιδιά μου», είπε.

Αντιμέτωπος με ερωτήσεις βρέθηκε και ο Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος προηγείται πλέον στον προκριματικό κύκλο.

Οι ερωτήσεις ήταν σχετικές με το πρόγραμμα γενικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας το οποίο προωθεί κομβικά ο ίδιος.

Ο Σάντερς βρέθηκε σε δύσκολη θέση και εξαιτίας της άρνησής του να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του, μετά το έμφραγμα το οποίο υπέστη.

Στο μεταξύ, μία δημοσκόπηση (NBC News / Wall Street) έδειξε ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων δε αισθάνονται άνετα με την υποψηφιότητα ενός σοσιαλιστή για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, όταν ο ίδιος ερωτήθηκε σχετικά, έδωσε έμφαση στο ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακόμη και σε αυτή την δημοσκόπηση.

«Ας μιλήσουμε για τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Ζούμε ήδη από πολλές πλευρές σε μία σοσιαλιστική κοινωνία. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μας υπενθύμισε, έχουμε τον σοσιαλισμό για τους πολύ πλούσιους και τον σκληρό ατομικισμό για τους φτωχούς»,  επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.

Πηγή: Reuters, Politico