Το Αμστερνταμ αποκτά νέο σπίτι του έρωτα

Το Αμστερνταμ αποκτά νέο σπίτι του έρωτα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλειστό θεματικό πάρκο ή, καλύτερα, σε ένα «ερωτικό σύμπλεγμα» πρόκειται να μεταστεγαστεί η συνοικία των «κόκκινων φαναριών» του Αμστερνταμ, έτσι ώστε οι ιερόδουλες να μην έχουν πια ανάγκη να προσελκύουν την πελατεία τους καθισμένες σε βιτρίνες, οι οποίες συχνά κεντρίζουν το ενδιαφέρον επιθετικών τουριστών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των ολλανδικών αρχών, το «ερωτικό σύμπλεγμα» πιθανώς να περιλαμβάνει και ξενοδοχείο για τις ιέρειες του έρωτα, καφενεία, λέσχη σεξ και θέατρο. Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης, η Φέμκε Χάσελμα, έχει δεσμευθεί να «καθαρίσει» τη συνοικία των «κόκκινων φαναριών», καθώς οι συνεργάτες της διαμαρτύρονται ότι πολλοί ξένοι τουρίστες, μεθυσμένοι και επιθετικοί, παρενοχλούν διαρκώς τόσο τις γυναίκες, που επιτελούν την εργασία τους, όσο και τους άλλους κατοίκους. Επίσης, η Χάσελμα θέλει να πατάξει τη νέα τάση της «παράνομης πορνείας», μια μεγάλη αύξηση των γυναικών που πουλούν το σώμα τους χωρίς άδεια και έγκριση από τους αρμόδιους φορείς, κοντά στην περιοχή Βάλεν του κέντρου της πόλης, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου πάντα συχνάζαν ναυτικοί και ιερόδουλες.

Tους τελευταίους μήνες, οι υπάλληλοι των δημοτικών υπηρεσιών βολιδοσκοπούσαν τις ιέρειες του σεξ, επιχειρηματίες και άλλους, σχετικά με τον τρόπο αναδιαμόρφωσης των «επιχειρήσεων του σεξ». Οπως ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο, μελετήθηκαν πολλές εναλλακτικές λύσεις και επιλέχθηκαν κάποιες από αυτές, ενώ εξακολουθεί να εξετάζεται η ιδανική τοποθεσία εργασίας των ιερόδουλων. Οπως, μάλιστα, επισημαίνει το δημοτικό συμβούλιο, αν η τοποθεσία που θα επιλεχθεί είναι υπερβολικά απομακρυσμένη, τότε υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ασφάλεια των γυναικών και δυσχεραίνεται πολύ η εποπτεία των χώρων εργασίας. Η τοποθεσία που θα επιλεχθεί οριστικά θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη με τις δημόσιες συγκοινωνίες. «Η εργασία στο σεξ είναι μια κανονική δουλειά και η πόλη δεν προτίθεται να εκδιώξει την πορνεία από το Αμστερνταμ», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο.

Το «ερωτικό κέντρο» δεν θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες για ερωτική συνεύρεση, αλλά θα στεγάζει και ένα ινστιτούτο καλλονής, ένα κομμωτήριο, καθώς και ένα κέντρο μαυρίσματος (σολάριουμ). Επί του παρόντος η διαδικασία διαμόρφωσης της «επόμενης μέρας» παραμένει ανοικτή και όλες οι πιθανές λύσεις εξετάζονται. Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο, οι αποφάσεις για την αναδιαμόρφωση της «γειτονιάς των κόκκινων φαναριών» θα συγκεκριμενοποιηθούν λίγο πριν από το καλοκαίρι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή