Στα δεκαέξι τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη βόρεια Ιταλία

Στα δεκαέξι τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη βόρεια Ιταλία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη δέκα κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν στη βόρεια Ιταλία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δεκαέξι.

Δεκατέσσερεις ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δυο στην περιφέρεια Βένετο, στην πόλη της Πάδοβας. Πέντε είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ, όπως ανακοινώθηκε νοσεί και μια γυναίκα που κυοφορεί.

Στις δυο κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν οι περισσότερες μεταδόσεις του ιού, το Καστιλιόνε Ντ΄ 'Αντα και το Κοντόνιο και σε άλλους οκτώ δήμους της περιοχής, τις επόμενες ημέρες θα μείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα μπορούν να εισέρχονται, κάθε φορά, μόνον λίγοι πελάτες.

«Η κυβέρνησή μας έχει λάβει από την αρχή όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με συνεχή κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Δεδομένων των εξελίξεων ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι όλες οι δημόσιες δραστηριότητες, όπως η λειτουργία σχολείων, γραφείων και η διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, στις περιοχές όπου υπάρχουν τα κρούσματα, θα ανασταλούν.

Το πρώτο άτομο που διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό είναι πιθανό να προσβλήθηκε από την ασθένεια μετά από συνάντησή του με φίλο, ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Κίνα.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν το μεσημέρι ότι πρόκειται να υποβληθούν άμεσα σε εξετάσεις περίπου άλλα 250 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της πόλης Λόντι, όπου ζούνε οι Ιταλοί πολίτες που μολύνθηκαν με τον ιό. Κανένας απ' αυτούς δεν έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα. Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προσπαθεί να εντοπίσει ένα κατάλληλο κτίριο για να μπορέσουν να τεθούν σε προσωρινή απομόνωση τα περίπου 250 άτομα.

Επιπλέον, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι στην Καστιλιόνε Ντ΄'Αντα, όπου ζούσαν τρεις από τους Ιταλούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Καστιλιόνε Ντ΄'Αντα και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μην μεταβούν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση.

Οι Ιταλοί επιστήμονες, τέλος, τονίζουν ότι από σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα φάση, από την στιγμή που και οι νέοι ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί την Κίνα αλλά όπως όλα δείχνουν μολύνθηκαν από τον ιό στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή