Καβαλά: συνελήφθη μετά την αθώωσή του

Καβαλά: συνελήφθη μετά την αθώωσή του

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που απαίτησε τη σύλληψή του, λίγες μόλις ώρες μετά την αθώωσή του για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013, κατήγγειλε χθες ο επιχειρηματίας Οσμάν Καβαλά. Ο Τούρκος επιχειρηματίας, που απέκτησε την περιουσία του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, για να περιοριστεί τα τελευταία χρόνια στο φιλανθρωπικό του έργο, ήταν ένας από τους εννέα αθωωθέντες κατηγορουμένους την περασμένη Τρίτη, για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στην πλατεία Γκεζί πριν από επτά χρόνια. Ο Καβαλά συνελήφθη όμως εκ νέου, αμέσως μετά την αθώωσή του, και οδηγήθηκε στις φυλακές, κατηγορούμενος αυτή τη φορά για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σε δήλωσή του, ο Καβαλά χαρακτηρίζει την αθώωσή του για τα επεισόδια της πλατείας Γκεζί θετική εξέλιξη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η τουρκική κοινωνία θα συνειδητοποιήσει τα προβλήματα της Δικαιοσύνης. «Δυστυχώς όμως, η προεδρική παρέμβαση απέτρεψε το ενδεχόμενο αυτό και βρέθηκα πάλι υπό κράτηση, με κατηγορίες ακόμη πιο παράλογες και αστήρικτες από την προηγούμενη φορά. Ο ισχυρισμός ότι σχεδίασα την απόπειρα πραξικοπήματος είναι ακόμη πιο παράλογος και αποκαλύπτει τα πραγματικά κίνητρα όσων με κατηγορούν», είπε ο Καβαλά.

Την ανάμειξη στο έργο της Δικαιοσύνης αρνήθηκε κατηγορηματικά Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, λέγοντας: «Τα δικαστήρια λαμβάνουν ανεξάρτητα τις αποφάσεις τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η τουρκική δικαιοσύνη είναι αυτή που αθώωσε τους κατηγορουμένους. Η υπόθεση Καβαλά αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τις νέες κατηγορίες εναντίον του, ο Καβαλά φέρεται να συμμετείχε στον σχεδιασμό του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, το οποίο η Αγκυρα αποδίδει σε υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι διαδηλώσεις στην πλατεία Γκεζί το 2013 προκάλεσαν τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα AKP, που σχημάτισε κυβέρνηση για πρώτη φορά το 2002 υπό τον Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τον Καβαλά «Τούρκο Τζορτζ Σόρος» και μέλος της διεθνούς συνωμοσίας του Σόρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή