Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

'Ενας δεύτερος ασθενής προσβεβλημένος από τον νέο κορωνοϊό απεβίωσε σήμερα στην Ιταλία, καθώς η νόσος επεκτείνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. 

Το δεύτερο θύμα ήταν μια γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται το Μιλάνο. Ο θάνατός της έγινε γνωστός μερικές ώρες αφότου ένας 77χρονος απεβίωσε στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην Πάδοβα, στη γειτονική περιφέρεια Βένετο.

Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό σε πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν τριανταοκτάχρονο ασθενή, ο οποίος, με την σειρά του, φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα. Ανάμεσά τους, η γυναίκα του που κυοφορεί, φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα-1

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, δήλωσε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού, στην Ιταλία έχουν αγγίξει, πλέον, τα πενήντα ένα. Λίγες ώρες μόλις νωρίτερα, ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 40. 

Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, διαγνώσθηκε μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.

Συνολικά, σχεδόν 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας βρίσκονται σε άτυπη «απομόνωση», λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας. 

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα-2

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, τα πανεπιστήμια της περιοχής του ενώ πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Στη Λομβαρδία και στο Βένετο, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να τηλεφωνούν στον ειδικό, δωρεάν αριθμό που έχει ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα-3

Συνολικά πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τη διάγνωση τυχόν μετάδοσης του ιού.

Παρά τις εκκλήσεις του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να μην διαδοθεί πανικός, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, και σε πολλές πόλεις της χώρας, χθες, εστιατόρια και καφέ μπαρ ήταν σχεδόν άδεια.

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα-4

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή