O Ζισκάρ ντ’ Εστέν βρήκε αγοραστή για τον πύργο του μετά απο 16 χρόνια

O Ζισκάρ ντ’ Εστέν βρήκε αγοραστή για τον πύργο του μετά απο 16 χρόνια

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επωλήθη. Ο πύργος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στην Ωβέρνη (κεντρική Γαλλία), ο οποίος διετίθετο προς πώληση εδώ και 16 χρόνια, βρήκε επιτέλους αγοραστή, ανακοίνωσε σήμερα το μεσιτικό γραφείο που πραγματοποίησε τη συναλλαγή.

Το Chateau de Varvasse, περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα σε μια έκταση σχεδόν 56 στρεμμάτων στο Σανονά, επωλήθη μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, δηλαδή στο μισό της αρχικής τιμής, η οποία είχει ορισθεί το 2004 στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Ζακ Εστέβ, διευθυντής του γραφείου Esteve Immobilier, που βρίσκεται στο Κλερμόν-Φεράν.

Το συμβόλαιο της πώλησης υπογράφηκε στις 5 Φεβρουαρίου και ο αγοραστής «είναι ένας πενηντάρης από την Ωβέρνη, πολύ σεμνός, πολύ απλός, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος», διευκρίνισε ο Εστέβ, ο οποίος γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια την οικογένεια Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

«Είχα εξηγήσει στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν το 2006 πως δύσκολα θα μπορούσαμε να το πουλήσουμε πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, όμως σαν καλός κάτοικος της Ωβέρνης, δεν ήθελε να κατέβει», αστειεύτηκε κάνοντας υπαινιγμό στην υποτιθέμενη τσιγκουνιά των κατοίκων αυτής της περιφέρειας.

Η οικογένεια είχε πει όχι σε πολλούς επίδοξους αγοραστές. Ένας συμβιβασμός είχε υπογραφεί με έναν Ολλανδό το 2008 με τη μεσολάβηση ενός άλλου μεσιτικού γραφείου, όμως δεν είχε ευοδωθεί.

«Είχαμε έναν πελάτη από το Ντουμπάι που ενδιαφερόταν στην τιμή του 1,7 εκατομμυρίου, αλλά η οικογένεια αρνήθηκε. Ο πρόεδρος θα ήθελε πολύ να πουλήσει σ’ έναν Αφρικανό», είπε ο Εστέβ.

Ο νέος αγοραστής «ερωτεύτηκε τον πύργο από την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο και ο συμβιβασμός υπογράφηκε στις 5 Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην πρόεδρος «γοητεύτηκε» από τον αγοραστή από την Ωβέρνη, ο οποίος του γνωστοποίησε πως επιθυμεί να εγκαταστήσει στην ιδιοκτησία ένα παιδαγωγικό αγρόκτημα.

«Επιθυμεί κατ’ αρχάς να φτιάξει εκεί δωμάτια φιλοξενουμένων και να κατοικήσει σε ένα τμήμα του πύργου», όμως οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση και τη συντήρησή του απαιτούν επιπλέον «400.000 ως 500.000 ευρώ», δήλωσε ο μεσίτης.

Ο πατέρας του πρώην προέδρου, ο Εντμόν Ζισκάρ ντ’ Εστέν, είχε αποκτήσει την κατοικία αυτή το 1936, «τη χρονιά που ο πατέρας μου άνοιξε το μεσιτικό γραφείο του. Η ιστορία είναι ωραία επειδή 84 χρόνια μετά, του επιτρέπω να το πωλήσει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή