ΚΟΣΜΟΣ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοινώνει την Τρίτη την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του CDU

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοινώνει την Τρίτη την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του CDU

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη και επισήμως ο πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος Φρίντριχ Μερτς.

Ο κ. Μερτς έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι την Τρίτη στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου «για το θέμα της υποψηφιότητας για την ηγεσία του CDU».

Λίγο νωρίτερα, σε κύκλο στελεχών του κόμματος φέρεται να δήλωσε ότι έχει «πάρα πολύ μεγάλη διάθεση» να εργαστεί προκειμένου «το CDU να ξαναγίνει αποφασιστική δύναμη» για τη χώρα.

Ο κ. Μερτς είχε ηττηθεί με μικρή διαφορά το 2018 από την απερχόμενη σήμερα Πρόεδρο του κόμματος Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και βλέπει τώρα ότι διαθέτει πλέον σοβαρές πιθανότητες να είναι εκείνος που θα κερδίσει την εσωκομματική αναμέτρηση.

Την υποψηφιότητά του έχει ήδη ανακοινώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο νέος αρχηγός του CDU θα εκλεγεί από έκτακτο Συνέδριο στις 25 Απριλίου.

Ο ρόλος του παραμένει συνδεδεμένος με αυτόν του υποψήφιου Καγκελάριου, τόνισε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ