Γερμανία: τρόμος σε καρναβαλική παρέλαση

Γερμανία: τρόμος σε καρναβαλική παρέλαση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΟΛΚΣΜΑΡΖΕΝ. Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και παιδιά, χθες στη μικρή πόλη Φολκσμάρζεν της Γερμανίας, όταν 29χρονος Γερμανός κάτοικος της περιοχής έπεσε εκ προθέσεως με το αυτοκίνητό του στην παρέλαση του καρναβαλιού. Στο αίμα του δράστη βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος.

Η εορταστική διάθεση μετατράπηκε μέσα σε λίγες στιγμές σε σκηνή από ταινία τρόμου, καθώς οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη Mercedes που «θέριζε» παιδιά με αποκριάτικες στολές και γονείς που παρακολουθούσαν την παρέλαση. Ο δράστης δεν ήταν γνωστός στις Αρχές και η αστυνομία δεν κάνει λόγο για «επίθεση» αλλά για «εκ προθέσεως ενέργεια». Ο 29χρονος, που συνελήφθη και ανακρίνεται, καταγόταν από γειτονική πόλη.

Μεταξύ των τραυματιών, επτά νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία του κρατιδίου της Εσσης, καθώς δεκάδες ασθενοφόρα και ελικόπτερα έσπευσαν στη μικρή πόλη των 7.000 κατοίκων, που βρίσκεται κοντά στο Κάσελ. Τουλάχιστον 600 άτομα μετείχαν στην παρέλαση και 1.400 παρακολουθούσαν.

Παρότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι επρόκειτο για κάποια οργανωμένη ενέργεια, οι Αρχές της Εσσης ακύρωσαν χθες όλες τις καρναβαλικές παρελάσεις στο κρατίδιο. «Οι έρευνές μας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης. «Παρακαλούμε να μη γίνονται εικασίες για πιθανά κίνητρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Φόλκερ Μπουφιέ. «Τώρα είναι η ώρα των ερευνών, οι ειδικοί εργάζονται υπό μεγάλη πίεση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Το δημαρχείο του Φολκσμάρζεν μετατράπηκε σε σταθμό πληροφόρησης των πληγέντων, οι οποίοι στο χάος των στιγμών αναζητούσαν τις οικογένειές τους. «Εχουμε συγκλονιστεί βαθύτατα», σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης, Χάρτμουτ Λινεκούγκελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή