Ομαδικά πυρά κατά του Σάντερς στη Νότια Καρολίνα

Ομαδικά πυρά κατά του Σάντερς στη Νότια Καρολίνα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν έχεις τεθεί επικεφαλής στην κούρσα, όλοι όσοι σε ακολουθούν βλέπουν ξεκάθαρα τον στόχο που είναι καρφιτσωμένος στην πλάτη σου. Αυτή την παλιά, δοκιμασμένη αλήθεια της πολιτικής ήρθε να επιβεβαιώσει το τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων των Δημοκρατικών, στη Νότια Καρολίνα.

Φαβορί στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα ύστερα από τις επιτυχίες του στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις, ο αριστερός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς δέχθηκε, για πρώτη φορά, καταιγιστικά πυρά από το σύνολο των ανθυποψηφίων του. Ο δισεκατομμυριούχος Μάικ Μπλούμπεργκ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία επιθυμεί να κερδίσει ο Σάντερς το χρίσμα των Δημοκρατικών, γιατί έτσι θα είναι βέβαιη η νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο μετριοπαθής Πιτ Μπούτιτζιτζ καυτηρίασε τη «νοσταλγία του Μπέρνι για τις επαναστατικές πολιτικές των σίξτις και τη φωτεινή όψη του καθεστώτος Κάστρο». Αλλά και η προοδευτική Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία μέχρι χθες απέφευγε τις επιθέσεις εναντίον του, πήρε αποστάσεις από τις πιο ριζοσπαστικές τοποθετήσεις του.

Κατά γενική ομολογία, ο Σάντερς βγήκε με αρκετές μελανιές, αλλά όρθιος από την πιο έντονη, μέχρι στιγμής, αντιπαράθεση μεταξύ των Δημοκρατικών υποψηφίων. Ακόμη και ο Μπλούμπεργκ αναγνώρισε ότι είναι πιθανό ο γερουσιαστής Βέρμοντ να αποκτήσει μη αναστρέψιμο προβάδισμα την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα διεξαχθούν ταυτόχρονα εκλογές σε αρκετές Πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια και το Τέξας, που αναδεικνύουν μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων. Θα προηγηθούν, το Σάββατο, οι εκλογές στη Νότια Καρολίνα, όπου ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παίζει το τελευταίο χαρτί του να μείνει στην κούρσα. Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στην πρώτη θέση.

Στο μεταξύ, η τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει ότι το 26% των Δημοκρατικών θεωρεί ότι ο Σάντερς θα ήταν ο ισχυρότερος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ. Ακολουθούν ο Μπλούμπεργκ με 20% και ο Μπάιντεν με 17%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή