Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να συναντηθούν στις 5 ή 6 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, σήμερα συζητήθηκε το θέμα της πιθανής συνάντησης σε επίπεδο κορυφής. Αυτή τη στιγμή μελετάται η συνάντηση του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Μόσχα στις 5 ή στις 6 Μαρτίου. Δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 33 τούρκων στρατιωτών στην βορειοδυτική Συρία, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία δήλωσαν «ανήσυχοι για την κλιμάκωση των εντάσεων» , ενώ αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη «βελτίωσης της αποτελεσματικότητας» των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών, καθώς και «λήψης επιπλέον μέτρων» για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ η Σόφια ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της χώρας,καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν εκεί από την Κωνσταντινούπολη.

Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να αναπτύξει έως και 1000 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία, προκειμένου να αποτρέψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Αμυνας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή