Ιντλίμπ: Το οπτικό υλικό που «καίει» τον Ερντογάν – Την αρχή της αυτοάμυνας επικαλείται η Αγκυρα

Ιντλίμπ: Το οπτικό υλικό που «καίει» τον Ερντογάν – Την αρχή της αυτοάμυνας επικαλείται η Αγκυρα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες και βίντεο που διέρρευσαν στον ξένο Τύπο λίγο πριν από τη μεγάλη, αιματηρή επίθεση που δέχθηκε ο τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ, φέρνει σε δύσκολη θέση την τουρκική πλευρά.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν πολεμιστές που φέρουν τη σημαία και τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους να προωθούνται στο εσωτερικό του Ιντλίμπ με οχήματα και πολεμοφόδια που παρέχει η Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αντιπολιτευόμενο τουρκικό Τύπο, ώρες πριν την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν τα τουρκικά στρατεύματα, το Πρακτορείο Ανατολίας της Τουρκίας έδωσε αρχικά στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και στη συνέχεια τις απέσυρε.

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν νέα βίντεο που δείχνουν τουρκικές δυνάμεις να στοχεύουν μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό του Ιντλίμπ. Η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ρωσικά μαχητικά, τύπου Sukhoi. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα ρωσικά μαχητικά κατάφεραν να αποφύγουν τα πυρά, χάρη στην εμπειρία και στις ικανότητες των πιλότων.

Η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες που δέχεται και ισχυρίζεται ότι στο Ιντλίμπ κινείται με βάση την αρχή της αυτοάμυνας και ότι επιχειρεί να εμποδίσει την παραβίαση των προηγούμενων συνθηκών του Σότσι και της Αστάνα. Η Μόσχα απαντά στην Άγκυρα τονίζοντας ότι η πλευρά, η οποία δεν συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των προαναφερόμενων συνθηκών είναι η Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή