Κορωνοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν στη Γερμανία – αυξήθηκαν στα 129

Κορωνοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν στη Γερμανία – αυξήθηκαν στα 129

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 129, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βάσει του τελευταίου απολογισμού που έδωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το επιδημιολογικό κέντρο αναφοράς στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα μισά και πλέον κρούσματα προέρχονται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι, που είχε προσβληθεί από τον Covid-19, πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι, μια πολύ δημοφιλή ετήσια εκδήλωση.

Ο ιός καταγράφει κρούσματα στα 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, με τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και τη Βρέμη να βρίσκονται μεταξύ των πόλεων που ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων έχει διευρύνει τις οδηγίες της σχετικά με τα ταξίδια και ματαίωσε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις. Το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει επίσης όσους παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος να μην συμμετέχουν σε μαζικές συναθροίσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είπε σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι αναμένει το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους. Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία είναι έτοιμη να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις και περιοχές για να ελέγξει την επιδημία, απάντησε: «Αυτό θα ήταν η ύστατη λύση». Δεν διευκρίνισε πάντως τι θα έπρεπε να συμβεί ώστε να ληφθούν τέτοια δρακόντεια μέτρα.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είπε ότι η Γερμανία θα είναι σε θέση να λάβει μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας εάν η επιδημία προκαλέσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή