Οι ΗΠΑ «πρόθυμες» να δώσουν πυρομαχικά στην Αγκυρα για το Ιντλίμπ

Οι ΗΠΑ «πρόθυμες» να δώσουν πυρομαχικά στην Αγκυρα για το Ιντλίμπ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν πυρομαχικά μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία η οποία επιχειρεί στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος στην περιοχή Τζέιμς Τζέφρι.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεών της χρησιμοποιεί αμερικανικό εξοπλισμό. Θα εξασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι έτοιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Τζέφρι στους δημοσιογράφους.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός  Άμυνας ξεκαθάρισε ότι το Πεντάγωνο δεν θα στηρίξει τις επιχειρήσεις της Αγκυρας στην περιοχή με αεροπορικές επιδρομές και ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την παροχή αυξημένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους δήλωσε επίσης σήμερα πως οι ΗΠΑ θα στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια 108 εκατομμυρίων δολαρίων για τον λαό της Συρίας.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ρητά τη σύσταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία στο Ταλ Αμπιάντ για την παράδοση αρωγής και φαρμάκων.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε εξάλλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Ουάσιγκτον εξετάζει το αίτημα της Άγκυρας για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με το πυραυλικό σύστημα των Patriot

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή