Μέρκελ: Ο Πούτιν δεν επιθυμεί τετραμερή για τη Συρία

Μέρκελ: Ο Πούτιν δεν επιθυμεί τετραμερή για τη Συρία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πούτιν δεν επιθυμεί την διεξαγωγή μίας τετραμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή και των Ερντογάν, Μακρόν, δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Κατά την ίδια συνομιλία, η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε ότι η ίδια τάσσεται υπέρ της μίας δημιουργίας ασφαλούς ζώνης στη βόρειο Συρία.

«Αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τις οποίες αντλεί από τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Με τη ζώνη ασφαλείας, η Μέρκελ υιοθέτησε μια πρόταση που είχε κάνει η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την προστασία και τον εφοδιασμό των Σύρων προσφύγων. Η ηγέτις του CDU δήλωσε κατά την συνεδρίαση ότι θα ήταν καλό αν η διεθνής κοινότητα δημιουργούσε μια τέτοια ζώνη ασφαλείας. Στη συνεδρίαση της ΚΟ, η Μέρκελ δεν τάχθηκε όμως υπέρ της αμφιλεγόμενης, υπό τουρκική κατοχή, ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπως τονίστηκε.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU), η Μέρκελ εξήγησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί τετραμερής διάσκεψη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ίδια έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης.

Η Μέρκελ επέκρινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την πολιτική της Δύσης για τη Συρία. Έχει αποδειχθεί ότι μια αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι δυνατή έξωθεν, διότι ο πόλεμος οδήγησε μόνο στη ριζοσπαστικοποίηση πολιτών. Η Τουρκία ήταν μία εκ των χωρών οι οποίες επωμίσθηκαν το βάρος του πολέμου στη Συρία. Ο Ερντογάν δήλωσε αρκετές φορές ότι είναι ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή βοήθεια για τη χώρα του. Η κατάσταση είναι πλέον πολύπλοκη επειδή η Ρωσία και ο συριακός στρατός δρουν μαζί. Η Τουρκία είχε το καθήκον να αφοπλίσει ισλαμιστές μαχητές. Αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του de. Reuters.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή