Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τη νύχτα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το Τενεσί, ιδίως την περιοχή του Νάσβιλ, στις ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας κτίρια, καταστρέφοντας ένα αεροδρόμιο και αφήνοντας στο σκοτάδι δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Οι διασώστες επικεντρώνονται στον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και αγνοουμένων, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Τενεσί. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός  να αυξηθεί περαιτέρω.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Ομάδες έρευνας και διάσωσης «χτενίζουν» τα κατεστραμμένα κτίρια για να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους ή τραυματίες στο Νάσβιλ. Νωρίτερα το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε λόγο για περίπου 40 καταρρεύσεις κτιρίων στην πόλη.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)-3

«Προφανώς ήταν ένας πολύ ισχυρός ανεμοστρόβιλος. Υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα κτίρια, πολλοί τραυματίες, πολλοί εγκλωβισμένοι», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τάιλερ Τσάντλερ σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. 

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)-4

Η εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου Nashville Electric ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 44.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω καταστροφών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το αεροδρόμιο John C. Tune (JWN) υπέστη επίσης, σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία, έγινε γνωστό στον ιστότοπό του.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)-5

Κεραυνοί, που συνόδευαν τον ανεμοστρόβιλο ήταν ορατοί στον νυχτερινό ουρανό, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωναν το κέντρο του Νάσβιλ, όπως δείχνει βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο χρήστης Μπράιαν Μπέιτς.

Επίσης, στα πλάνα που προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί μετά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

«Το Νάσβιλ υποφέρει και η κοινότητά μας είναι συντετριμμένη», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Τζον Κούπερ.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί – Σκηνές αποκάλυψης (βίντεο – φωτογραφίες)-6

Το Τενεσί είναι μία από τις 14 πολιτείες όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές σήμερα, Σούπερ Τρίτη, όμως η ψηφοφορία στο Νάσβιλ και τα περίχωρά του θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή