Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες που διατύπωσε η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ που ερευνά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστηρίζοντας ότι οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συμβαίνει στο έδαφος.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά παρόμοιες κατηγορίες» δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας του ισχυρισμούς της επιτροπής ότι ο ρωσικός στρατός έβαλλε αδιακρίτως.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι οι κατηγορίες αυτές διατυπώθηκαν «κυριολεκτικά μετά από δύο εικοσιτετράωρα αφότου οι τρομοκράτες στο Ιντλίμπ άρχισαν να επιτίθενται κατά των συριακών στρατευμάτων». «Είναι προφανές ότι καμία επιτροπή δεν μπόρεσε να έχει αξιόπιστη ενημέρωση για το τι γίνεται "στο έδαφος" και αναμφισβήτητα στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα για τις επιθετικές ενέργειες των τρομοκρατικών ομάδων, γεγονός που κάνει τις οποίες κρίσεις της επιτροπής μονόπλευρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η έκθεση της επιτροπής του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι η Ρωσία, ο πιο σημαντικός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης κατά των ανταρτών και μαχητών, έπληξε μία δημοφιλή αγορά και ένα στρατόπεδο προσφύγων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι κατά την περίοδο του Ιουλίου και Αυγούστου.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ λε Ντριάν κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία, αφήνοντας το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου κατά τις επιθέσεις τους στην βορειοδυτική Συρία, δηλώνοντας ότι το Παρίσι θα τα τεκμηριώσει.

« Η επίθεση εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης ενδέχεται να έγινε δυνατή χάρη στην αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας και να σημαδεύτηκε από συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

«Αυτός είναι ο λόγος που λέω…ότι θεωρούμε σήμερα ότι αυτές οι παραβιάσεις είναι πιθανόν να θωρηθούν εγκλήματα πολέμου και να τα τεκμηριώσουμε», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή