Κορωνοϊός: 38 νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα – 516 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Κορωνοϊός: 38 νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα – 516 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, ότι το περασμένο 24ωρο κατέγραψε 119 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, όλα πλην τεσσάρων στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, και 38 νέους θανάτους.

Ο απολογισμός της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.981 νεκρούς και το σύνολο των κρουσμάτων σε 80.270, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν τη Δευτέρα (125). Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν επίσης 143 ύποπτα κρούσματα.

Εξάλλου, 2.652 άνθρωποι ανέρρωσαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 390 σε 6.416, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Από τα 80.270 κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της 3ης Μαρτίου, 27.433 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία και 49.856 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο. Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν 520 άνθρωποι που υπάρχουν φόβοι πως έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό ακόμη, ενώ υπό παρακολούθηση τελούν 6.250 άνθρωποι που είχαν στενή επαφή με ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 516 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) σήμερα Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου Μουν Τζε-ιν, ότι κηρύσσει τον «πόλεμο» στον SARS-CoV-2.

Η συνέχιση της έξαρσης των μολύνσεων αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 σε 5.328, εκ των οποίων έχουν υποκύψει οι 32. Ο απολογισμός αυτός είναι μακράν ο χειρότερος σε οποιαδήποτε χώρα πλήττεται από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Μουν ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προστατευτικές μάσκες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή