Νέες απώλειες για την Τουρκία στην Ιντλίμπ

Νέες απώλειες για την Τουρκία στην Ιντλίμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, καθώς σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα σε τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις,  ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Μετά το συμβάν αυτό, ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ της Συρίας ανέρχεται σε 59.

Αμέσως αφού οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους, οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν και εξακολουθούν να πλήττουν στόχους του συριακού στρατού.

Την Κυριακή, η Αγκυρα ανακοίνωσε την εναρξη στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του συριακού καθεστώτος στην  συριακή επαρχία – η επιχείρηση Εαρινή Ασπίδα – σε απάντηση για τις επιχειρήσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και τον θάνατο 33 Τούρκων σταρτιωτών την περασμένη εβδομάδα.

Συμφωνα με  το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, από την προηγούμενη εβδομάδα ο τουρκικός στρατός έχει καταρρίψει τρία συριακά πολεμικά αεροσκάφη, οκτώ ελικόπτερα και έχει καταστρέψει περισσότερα από 150 άρματα μάχη και άλλο στρατιωτικό εξππλισμό.

Η Άγκυρα στηρίζει τους Σύρους αντάρτες στην Ιντλίμπ οι οποίοι προσπαθούν να αντισταθούν στη στρατιωτική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Δαμασκός με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη βορειοδυτική Συρία κατέφυγαν στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα και αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ρωσία από την πλευρά της σήμερα επανέλαβε την κατηγορία ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ενώ κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεργάζεται με τρομοκρατικές ομάδες στην Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθούν αύριο Πέμπτη στη Μόσχα για να συζητήσουν την κρίση στη Συρία.

Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τηρούν την εύθραυστη συμφωνία εκεχειρίας που έχουν υπογράψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή