Η Γαλλία ρυθμίζει τις τιμές των αντιβακτηριδιακών τζελ μετά τις αναφορές για αισχροκέρδεια

Η Γαλλία ρυθμίζει τις τιμές των αντιβακτηριδιακών τζελ μετά τις αναφορές για αισχροκέρδεια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία θα προχωρήσει σε ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ μετά τις αναφορές που υπήρξαν για υπερβολική αύξηση των τιμών τους μετά το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Διάταγμα για την ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ θα δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε ο Λεμέρ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό BFM Business.

Συνδικάτο φαρμακοποιών ανακοίνωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό Franceinfo ότι η αύξηση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ είναι απαράδεκτη και ζήτησε από την κυβέρνηση να επέμβει.

Χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα επιτάξει τα αποθέματα προστατευτικών μασκών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 2.000 χειρουργικές μάσκες εκλάπησαν χθες από ένα νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Τα κουτιά με τις μάσκες που εκλάπησαν ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μασσαλίας, όπου η είσοδος επιτρέπεται σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό και σε χειρουργημένους ασθενείς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή