Η Ινδία περιορίζει τις εξαγωγές φαρμάκων

Η Ινδία περιορίζει τις εξαγωγές φαρμάκων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρόκληση πανικού στην Ευρώπη προειδοποίησαν οι μεγαλύτερες εταιρείες φαρμακευτικών ειδών της Ινδίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των εξαγωγών φαρμάκων εν μέσω έξαρσης εξάπλωσης του κορωνοϊού, επηρεάζοντας σημαντικά τη δραστηριότητα επιχειρήσεων του συγκεκριμένου τομέα. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γενόσημων φαρμάκων, έχει περιορίσει τις εξαγωγές 26 δραστικών ουσιών και των φαρμάκων που παράγονται από αυτές, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες ελλείψεις στην εσωτερική αγορά. Ο επικεφαλής τού επιμελητηρίου εξαγωγέων φαρμάκων της Ινδίας (Pharmexcil), Ντινές Ντούα, είπε ότι κάποιες από τις δραστικές ουσίες αυτές εξάγονται σε μεγάλες ποσότητες στην Ευρώπη. «Δέχομαι τις τελευταίες ώρες μεγάλο αριθμό κλήσεων από την Ευρώπη, που εξαρτάται άμεσα από την ινδική βιομηχανία γενόσημων. Από την Ινδία προέρχεται ποσοστό 26% των ευρωπαϊκών γενόσημων σκευασμάτων. Για τον λόγο αυτό, έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται», είπε.

Τα φάρμακα, τις εξαγωγές των οποίων σχεδιάζει να περιορίσει η Ινδία, αποτελούν ποσοστό 10% του συνόλου των φαρμακευτικών εξαγωγών της χώρας και περιλαμβάνουν σειρά αντιβιοτικών και σκευάσματα του δημοφιλούς παυσίπονου και αντιπυρετικού, παρακεταμόλη. Το επιμελητήριο Pharmexcil έχει ως πελάτες του δεκάδες κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας, όπως τις εταιρείες Pfizer και Abbot. Την ίδια στιγμή, η ινδική φαρμακοβιομηχανία εξαρτάται από την κινεζική, για ποσοστό 70% των δραστικών ουσιών που χρησιμοποιεί στα γενόσημα φάρμακά της. Σημαντικός αριθμός των δραστικών ουσιών αυτών παράγεται σε εργοστάσια της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο του νέου κορωνοϊού. Ο περιορισμός των ινδικών εξαγωγών αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Την Τρίτη, ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Πολ Μολινάρο, ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός δημιούργησε ειδική ομάδα παρακολούθησης των ελλείψεων σε φάρμακα, που θα προκαλέσει η απόφαση της ινδικής κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή