Ξεπέρασαν τις πέντε ώρες οι συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν

Ξεπέρασαν τις πέντε ώρες οι συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν τις πέντε ώρες οι συνομιλίες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, παρότι προβλέπετο ότι θα διαρκέσουν τέσσερις ώρες.

Οι συνομιλίες άρχισαν μεταξύ των δύο προέδρων κατ ίδίαν και εν συνεχεία συμμετείχαν σε αυτές οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Με εξαίρεση την παρουσία των μέσων ενημέρωσης κατά την έναρξη των συνομιλιών όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η κατάσταση στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το περάς των συνομιλιών οι δύο ηγέτες να κάνουν δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Η κατάσταση στο Ιντλίμπ είναι τόσο επιβαρυμένη που απαιτεί να έχουμε προσωπικές και απευθείας συνομιλίες», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η συνάντησή μας εδώ για συνομιλίες για την Ιντλίμπ είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή αυτή. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα σε εμάς. Τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα λάβουμε εδώ θα μετριάσουν την ένταση στο Ιντλίμπ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στη συριακή σύγκρουση, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που τις πολεμούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή