Κλίντον: «Προσπαθούσα να διαχειριστώ τα άγχη μου»

Κλίντον: «Προσπαθούσα να διαχειριστώ τα άγχη μου»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αισθάνεσαι ότι παραπαίεις, ότι ήσουν σε έναν αγώνα πυγμαχίας των 15 γύρων που έγινε αγώνας των 30 γύρων και εδώ υπάρχει κάτι που θα σε κάνει να ξεχαστείς», λέει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αναφερόμενος στην ερωτική σχέση που είχε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με τη Μόνικα Λεβίνσκι, τότε νεαρή μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο. «Η ζωή έχει πίεση και απογοητεύσεις και φόβους, έκανα διάφορα πράγματα επί χρόνια για να διαχειριστώ τα άγχη μου», συμπλήρωσε ο Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας «Hulu» με τίτλο «Hillary», που αναφέρεται στη ζωή της συζύγου του και στην προσπάθειά της το 2016 να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο αποφάσισε να συνάψει ερωτική σχέση με τη Μόνικα Λεβίνσκι και κατά πόσον είχε αναλογιστεί τους κινδύνους, ο Μπιλ Κλίντον απάντησε ότι κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί «θα πάρω ένα πραγματικά ανεύθυνο ρίσκο. Είναι κακό για την οικογένειά μου, κακό για τη χώρα μου, κακό για τους συνεργάτες μου».

Κλίντον: «Προσπαθούσα να διαχειριστώ τα άγχη μου»-1

Η νεαρή μαθητευόμενη Μόνικα Λεβίνσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο (φωτογραφία αρχείου).

Η πληροφορία

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει φυσικά και η Χίλαρι Κλίντον και ανακαλεί ότι ένα πρωινό ο Μπιλ είχε ανακαθίσει στο κρεβάτι και της είχε πει πως μια εφημερίδα θα δημοσίευε την πληροφορία ότι είχε ερωτική σχέση με μια μαθητευόμενη. «Είχα δυσκολευτεί να επεξεργαστώ την πληροφορία», λέει η Χίλαρι Κλίντον. «Μου είπε, “δεν υπάρχει τίποτε, δεν είναι αλήθεια”. Επέμεινε και με έπεισε». Η Λεβίνσκι ήταν μαθητευόμενη στην υπηρεσία της Τζένιφερ Παλμιέρι, τότε ειδικής βοηθού του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και αργότερα διευθύντριας επικοινωνίας στην προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι. Η Παλμιέρι λέει ότι εκείνη την εποχή η Εβελιν Λίμπερμαν, αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, είχε εκφράσει ανησυχία για την παρουσία της Λεβίνσκι στον περίγυρο του Κλίντον. «Δεν είχα σκεφτεί κάτι, διότι ποιος θα φανταζόταν πως θα ήταν τόσο βλάκας ο Μπιλ Κλίντον», λέει η Παλμιέρι στο ντοκιμαντέρ.

Τσέλσι

Η Χίλαρι Κλίντον είχε υπερασπιστεί δημόσια τον σύζυγό της όταν είχαν δημοσιευθεί οι πληροφορίες περί ερωτικής σχέσης. Τελικά ο Μπιλ Κλίντον της ομολόγησε πως η σχέση ήταν πραγματική. «Ημουν συντετριμμένη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», θυμάται η Χίλαρι. Ο Μπιλ Κλίντον θυμάται ότι η μεγαλύτερη δοκιμασία ήταν να αντιμετωπίσει την κόρη του. «Είπε, “λοιπόν θα πρέπει να το πεις στην κόρη σου”», λέει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην αντίδραση που είχε η Χίλαρι. Ο Μπιλ Κλίντον είχε παραπεμφθεί σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης, κατηγορούμενος για ψευδορκία και παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης. Τελικά είχε αθωωθεί στη δίκη που είχε γίνει στη Γερουσία. Υποστηρίζει ότι σήμερα είναι διαφορετικός άνθρωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή