ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας: Αισθάνομαι εγκλωβισμένος λόγω του κορωνοϊού – Μέσω ίντερνετ το κυριακάτικο κήρυγμά του

2020-03-08t123225z_208569535_rc2nff9l7t44_rtrmadp_5_health-coronavirus-pope

Λέγοντας ότι αισθάνεται «εγκλωβισμένος» ο Πάπας Φραγκίσκος εκφώνησε το κυριακάτικο κήρυγμά του σήμερα μέσω του Ιντερνετ μέσα από το Βατικανό, αντί να μιλήσει από το ανοιχτό παράθυρο ενώπιον τεράστιου πλήθους, όπως συνηθίζεται.

Ωστόσο, εμφανίστηκε για λίγο μόνο στο παράθυρο και κούνησε το χέρι του στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην τεράστια πλατεία του Αγίου Πέτρου, που συνήθως συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες.

papas-aisthanomai-egklovismenos-logo-toy-koronoioy-amp-8211-meso-internet-to-kyriakatiko-kirygma-toy0

Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του Πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες.

«Είναι λίγο περίεργο το σημερινό κήρυγμα με τον Πάπα κλεισμένο στη βιβλιοθήκη, αλλά σας βλέπω και είμαι κοντά σας», είπε.

papas-aisthanomai-egklovismenos-logo-toy-koronoioy-amp-8211-meso-internet-to-kyriakatiko-kirygma-toy1

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος δεν έδωσε την ευχή του και εκφώνησε το κήρυγμά του πίσω από παράθυρο από το 2013 που εξελέγη, πέραν των περιπτώσεων εκείνων όπου ταξίδευε εκτός Ρώμης.

«Βρίσκομαι με την προσευχή μου κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας της παρούσας επιδημίας του κορωνοϊού, αλλά και σε εκείνους που τους φροντίζουν», είπε.

papas-aisthanomai-egklovismenos-logo-toy-koronoioy-amp-8211-meso-internet-to-kyriakatiko-kirygma-toy2

Ο Ποντίφικας ενθάρρυνε τους πιστούς «να ζήσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή με τη δύναμη της πίστης, την πεποίθηση της ελπίδας και τον ζήλο της φιλανθρωπίας».

Στη συνέχεια, το παράθυρο άνοιξε και κούνησε το χέρι του για λίγο χωρίς να μιλήσει.

papas-aisthanomai-egklovismenos-logo-toy-koronoioy-amp-8211-meso-internet-to-kyriakatiko-kirygma-toy3

Πηγή του Βατικανού είπε ότι από αύριο τα μουσεία του, τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν έξι εκατομμύρια επισκέπτες, θα είναι κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ