Κορωνο – πανικός σε αεροπλάνο από επιβάτη που έβηχε

Κορωνο – πανικός σε αεροπλάνο από επιβάτη που έβηχε

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανικός επικράτησε σε εσωτερική πτήση της United Airlines στις ΗΠΑ όταν ένας επιβάτης άρχισε να βήχει και να φταρνίζεται. 

Μία μικρή ομάδα επιβατών συμπέραναν ότι το άτομο αυτό ήταν φορέας του νέου κορωνοϊού και άρχισαν να διαμαρτύρονται τόσο έντονα, που τελικά οι πιλότοι του αεροσκάφους αποφάσισαν να το προσγειώσουν εκτάκτως.

Η πτήση που συνέδεε την κομητεία Ιγκλ του Κολοράντο (δυτικά) με το Νιούαρκ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ντένβερ. 

Εκεί, το «ύποπτο» κρούσμα, εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είχε απλώς αλλεργία. Μάλιστα δεν είχε πυρετό και του επιτράπηκε να συνεχίσει το ταξίδι του με το αεροσκάφος. 

Αντίθετα, τρεις άλλοι συνεπιβάτες του που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του στο αεροπλάνο,  προτίμησαν να κατέβουν από το αεροσκάφος και να συνεχίσουν το ταξίδι με άλλα μέσα, ανέφερε η αστυνομία του Ντένβερ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία διαβεβαίωσε μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ότι δεν επρόκειτο «επ’ ουδενί για έκτακτο ιατρικό περιστατικό», αλλά για συμβάν που προκάλεσαν επιβάτες που φοβούνταν ότι θα μολύνονταν από συνεπιβάτη τους διότι φταρνιζόταν και έβηχε.

Περισσότερα από 600 κρούσματα του Covid-19 έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, από αυτά 142 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με την απαισιόδοξη πρόσβλεψη ότι θα αυξηθούν σημαντικά. 

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον έχει καταγράψει 162 κρούσματα του νέου κοροναϊού, τα περισσότερα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή