Περίπτερο τένις στο προαύλιο του Λ. Οίκου

Περίπτερο τένις στο προαύλιο του Λ. Οίκου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Περίπτερο γηπέδου τένις, νεοκλασικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, θεμελίωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ στους κήπους του Λευκού Οίκου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η Μελάνια έγραψε: «Είμαι ενθουσιασμένη με την πρόοδο των εργασιών για το περίπτερο τένις του Λευκού Οίκου. Ευχαριστώ την ταλαντούχα ομάδα για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της». Η Τραμπ φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν νέο ιδιωτικό χώρο στο νότιο προαύλιο, για τη χαλάρωση των μελών της προεδρικής οικογένειας και για συναντήσεις λίγων φίλων.

Σύμφωνα με την αίτηση αδείας για την κατασκευή του κτίσματος των 400 τ.μ. προς την επιτροπή ιστορικού σχεδιασμού της πρωτεύουσας, το περίπτερο «θα αντικαταστήσει κτίσμα, το οποίο στέγαζε μέχρι πρότινος τουαλέτες και αποθήκη για τους κηπουρούς του Λευκού Οίκου. Το περίπτερο θα δημιουργήσει αρχιτεκτονικό συνεκτικό κρίκο μεταξύ των γηπέδων τένις και του παιδικού κήπου». Ο κήπος των παιδιών δημιουργήθηκε το 1969 από τη Λέιντιμπερντ Τζόνσον, σύζυγο του 36ου προέδρου των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον. Το νέο περίπτερο θα βρίσκεται δίπλα στον «λαχανόκηπο» του Λευκού Οίκου, που δημιούργησε η Μισέλ Ομπάμα με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής, το 2009.

Το σχέδιο του περιπτέρου ακολουθεί τον ρυθμό της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής για την οποία ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του. Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε αντιδράσεις με προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε και το οποίο καλούσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να «βελτιώσει αισθητικά» τα δημόσια κτίρια της Ουάσιγκτον. Το διάταγμα είχε τίτλο «Επαναφέροντας την καλαισθησία στα ομοσπονδιακά κτίρια».

Το περίπτερο του γηπέδου τένις έχει ύψος 6 μ. Το σχήμα του κτίσματος είναι τετράγωνο, ενώ η οροφή του είναι κατασκευασμένη από χαλκό. Η πρόσοψη ξεχωρίζει χάρη σε τέσσερις δωρικού ρυθμού κίονες, που πλαισιώνουν την κεντρική είσοδο, ενώ το κτίσμα περικυκλώνεται από χαμηλό τοίχο. Την πρόταση της Μελάνια Τραμπ για το περίπτερο συνόδευε επεξηγηματικό φυλλάδιο, που αναφέρει ότι το νέο κτίσμα «σέβεται την υπάρχουσα αρχιτεκτονική του Λευκού Οίκου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή