Tέλος εποχής για Χάρι και Μέγκαν

Tέλος εποχής για Χάρι και Μέγκαν

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος εποχής για τους δούκες του Σάσεξ, πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, που χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν την τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνισή τους για την εκτέλεση επίσημων καθηκόντων τους ως μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογενείας.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογενείας, παρακολούθησαν νωρίς το απόγευμα τη λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, στο κεντρικό Λονδίνο. Την εβδομάδα που πέρασε, το ζευγάρι πραγματοποίησε σειρά δημόσιων εμφανίσεων στη Βρετανία. Πλησιάζει, ωστόσο, η ώρα που θα τα αποχαιρετήσουν όλα αυτά, καθώς από την 31η Μαρτίου θα πάψουν να εκτελούν τα καθήκοντα που επιβάλλει το αξίωμά τους, να χρησιμοποιούν τον τίτλο της «αυτoύ βασιλικής υψηλότητος» και να λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, ξεκινώντας την ανεξάρτητη ζωή τους.

Στη χθεσινή λειτουργία, εκτός του δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ, παρευρέθη η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας της Ουαλλίας Κάρολος, η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης, και οι δούκες του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον. Εξαιτίας ορισμένων αλλαγών στο πρωτόκολλο, που έγιναν την τελευταία στιγμή, οι δούκες του Σάσεξ και του Κέμπριτζ προωθήθηκαν άμεσα προς τις θέσεις τους, αντί να περιμένουν την είσοδο της βασίλισσας και να συμμετάσχουν στην πομπή, όπως έγινε την περασμένη χρονιά, αλλαγή που ούτε τα ανάκτορα του Κένζιγκτον ούτε του Μπάκιγχαμ εξήγησαν. Η χθεσινή εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν η πρώτη μετά τη «βόμβα» του Megxit, τον Ιανουάριο. Την Κυριακή, ωστόσο, συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά το Megxit η βασίλισσα με τη Μέγκαν, κατά τη λειτουργία σε παρεκκλήσιο του Ουίνδσορ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα επιστρέψουν στην προσωρινή τους βάση, στον Καναδά, όπου παραμένει και τους περιμένει ο δέκα μηνών γιος τους Αρτσι. Παρά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντα, ο Χάρι και η Μέγκαν θα διατηρήσουν τη βρετανική κατοικία τους, το Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ, και θα συμμετέχουν σε κάποιες εκδηλώσεις, χωρίς, ωστόσο, να εκτελούν βασιλικά καθήκοντα.

Στη χθεσινή λειτουργία δεν παρέστη ο πρίγκιπας Ανδρέας, ο οποίος εξαναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα μετά τη γενική κατακραυγή που πυροδότησε η τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC Newsnight, όπου μίλησε για τη φιλία που τον συνέδεε με τον καταδικασθέντα παιδεραστή και αυτόχειρα Τζέφρεϊ Επσταϊν. Τέλος, η βασίλισσα Ελισάβετ, στο μήνυμά της για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, επισήμανε τη μεγάλη σημασία της διαφορετικότητας σε αυτή την οικογένεια των εθνών, που «μας κάνει πιο δυνατούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή