Οι ξένες κυβερνήσεις «απομονώνουν» την Ιταλία

Οι ξένες κυβερνήσεις «απομονώνουν» την Ιταλία

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μία μετά την άλλη, πολλές ευρωπαϊκές χώρες – και όχι μόνο – έχουν «αποκλείσει» την Ιταλία , θέτοντας περιορισμούς και απαγορεύσεις  στην μετακίνηση προσώπων , λόγω της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του κορωνοΐού. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες ότι επιβάλλονται περιορισμοί στις μετακινήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν το φράγμα των 10.000 –  χθες ανέρχονταν σε 9.172 – και οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έχουν πλέον φθάσει τους 463.

Η ελληνική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από και προς τη βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου 2020.

Οι αρχές της Μάλτας απαγόρευσαν από σήμερα στους πολίτες να ταξιδέψουν στην Ιταλία. Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις προς την Ιταλία αναστέλλονται αμέσως, ενώ το φέρι μπόουτ που συνδέει τη Μάλτα με τη Σικελία καθημερινά θα χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά φαρμάκων και εμπορευμάτων.

Την διακοπή της αεροπορικής κυκλοφορίας από τις «κόκκινες» περιοχές της Ιταλία προς τη Δανία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας  Μέτε Φρέντερικσεν. Η Δανία θα διακόψει ακόμα τις πτήσεις από και προς το Ιράν και τη Νότια Κορέα. Και η Αυστρία συνέστησε στους πολίτες της να επιστρέψουν από τη γείτονο χώρα.

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρία British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέβαλε όλες τις σημερινές πτήσεις της προς την Ιταλία μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο σύνολο της χώρας.

Επιπλέον και η Σερβία έκλεισε σήμερα τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του κοροναϊού, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση.Η προσωρινή απαγόρευση αφορά όποιον φθάνει «από την Ιταλία, ορισμένες επαρχίες της Κίνας, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ελβετία».

Επίσης το Χονγκ Κονγκ θα θέσει σε καραντίνα όλους τους επισκέπτες από την Ιταλία και από περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας για δύο εβδομάδες από την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανέφερε σήμερα το γαλλικό προξενείο στην υπό κινεζική κυριαρχία πόλη.

Από την πλευρά του το Καζακστάν – που έως τώρα δεν έχει ανακοινώσει κρούσμα, αν και συνορεύει με την Κίνα – απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από την Ιταλία. Επίσης προσθέτει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία στον κατάλογο από τις 12 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών Ζανταρμπέκ Μπερκσίν.

Μαρόκο και Τυνησία αναστέλλουν επίσης  όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σάαντ Εντίν Ελ Οθμάνι γνωστοποίησε σήμερα ότι η χώρα του αναστέλλει όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.

Οι αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι αναστέλλουν όλες τις πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων και από και προς την Ιταλία, με μοναδική εξαίρεση ένα αεροπορικό δρομολόγιο προς και από τη Ρώμη, καθώς και ότι επισπεύδουν την έναρξη μιας περιόδου σχολικών διακοπών για την Πέμπτη αντί της προσεχούς Δευτέρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή