Κορωνοϊός: Κλειστές η Πλατεία και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Κορωνοϊός: Κλειστές η Πλατεία και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πλατεία και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου έκλεισαν για τους τουρίστες και τα τουριστικά γκρουπ εξαιτίας της επιδημίας του νέου ιού, ωστόσο ατομικά οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν και να προσευχηθούν στην εκκλησία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Βατικανού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Βατικανό κλείνει το ταχυδρομικό γραφείο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, καθώς και το βιβλιοπωλείο και τη φωτογραφική υπηρεσία. Μία καφετέρια για το προσωπικό του Βατικανού θα κλείσει, επίσης. Όλα τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε το επίπεδο κινδύνου για την μετάδοση του νέου ιού σε «πολύ υψηλό» από «μέτριο», εξηγώντας ότι υπάρχουν ενδείξεις για διάδοση στην κοινότητα της χώρας.

Η υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν στοιχεία για την διάδοση του ιού στην κοινότητα στις περιφέρειες των δύο μεγαλύτερων πόλεων, της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ.

«Η υπηρεσία δεν διαπιστώνει γενική μετάδοση σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά ο κίνδυνος αναβαθμίζεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε λίγα λεπτά αφού η περιφέρεια της Στοκχόλμης ανακοίνωσε εκτόξευση των κρουσμάτων στα 207, που σημαίνει αύξηση κατά 60 σε σχέση με χθες.

Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκε και έκτος θάνατος από τον ιό, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι άνδρας, που νοσηλευόταν στο Watford General Hospital και είχε διαγνωσθεί θετικός στον COVID-19, απεβίωσε», δήλωσε εκπρόσωπος του West Hertfordshire Hospitals NHS Trust.

«Ο ασθενής που πέθανε χθες το βράδυ, 9 Μαρτίου, ήταν άνω των 80 ετών και έπασχε από υποκείμενες νόσους», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 61 στους 382, με καταγεγραμμένους 4 θανάτους, ανακοίνωσαν Ολλανδοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι 61 επιπλέον άτομα διαγνώσθηκαν από χθες θετικά στον ιό.

Τέλος, δύο επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου AIDAsol διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό. Το κρουαζιερόπλοιο έχει ρίξει άγκυρα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Μασσαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή