Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα: Αν δεν παραιτηθείτε από τους S-400 θα επιβληθούν κυρώσεις

Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα: Αν δεν παραιτηθείτε από τους S-400 θα επιβληθούν κυρώσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία «σε ένα όχι και τόσο απώτερο μέλλον», εάν η ίδια δεν παραιτηθεί από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα των S-400 ακόμη και αν υποστηρίξουμε τον ρόλο της Τουρκίας στην Ιντλίμπ και τη Λιβύη, όπου αντιπαρατίθεται στις πρωτοβουλίες των Ρώσων, τότε το πιθανότερο που μπορεί να γίνει σε ένα όχι και τόσο απώτερο μέλλον, είναι να επακολουθήσουν νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά και την εφαρμογή του νόμου CAATSA (Countering America`s Adversaries Through Sanctions Act", Νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων), βάσει του οποίου έχουν επιβληθεί νέες κυρώσεις στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα», δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής.

Ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ είπε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές μέσω όλων των οδών … ότι η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας S-400 είναι εκ βάθρων ασυμβίβαστη με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως μέλους του προγράμματος των F-35, αυτό είναι ασυμβίβαστο με τον ρόλο της Τουρκίας ως μέλους του ΝΑΤΟ και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες από την άποψη του νόμου CAATSA».

«Πρέπει να επιλυθεί η κατάσταση με τους S-400, ώστε τα ζητήματα που ανέκυψαν εξαιτίας αυτής της ενέργειας να επιλυθούν πλήρως. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί « δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή