Ε.Ε.: Τέλος στις «πτήσεις-φαντάσματα» με αφορμή τον κορωνοϊό

Ε.Ε.: Τέλος στις «πτήσεις-φαντάσματα» με αφορμή τον κορωνοϊό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σε δήλωση της προ ολίγου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα προωθήσει «με μεγάλη ταχύτητα» νομοθεσία που θα επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρείες να διατηρήσουν τις θέσεις (slots) που έχουν στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν, ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιούν προσωρινά εξαιτίας των ακυρώσεων. «Η κατάσταση στις αερομεταφορές επιδεινώνεται καθημερινά και αναμένουμε ότι η κίνηση θα περιοριστεί περαιτέρω» εξαιτίας του κορωνοϊού, είπε.

Το μέτρο αυτό, τόνισε, θα προστατεύσει ειδικά τις πιο μικρές αεροπορικές εταιρείες, ενώ θα ωφελήσει και το περιβάλλον, καθώς θα τερματίσει την πρακτική των «πτήσεων-φαντασμάτων», που διεξάγονται μόνο για να κρατήσουν οι εταιρείες τις θέσεις τους.

Η κ. φον ντερ Λάιεν ανέφερε επίσης ότι επικοινώνησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε κα συμφώνησαν να επικοινωνήσουν «μέσω τηλεδιάσκεψης στις επόμενες ημέρες» για να εντοπίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Επιτροπή να στηρίξει την Ιταλία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε, τέλος, ότι σήμερα το πρωί ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν επικοινώνησε με παραγωγούς προστατευτικού εξοπλισμού και στις επόμενες μέρες ο ίδιος και η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου θα έχουν διαβουλεύσεις με τη φαρμακοβιομηχανία, «ώστε να γνωρίζουμε τι ισχύει με την προμήθεια» αναγκαίων υλικών και φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παρασκευής παρακεταμόλης, στη Ρουσιγιόν της Γαλλίας, έκλεισε το 2008. Ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους για την εφοδιαστική αλυσίδα πολλών ζωτικών φαρμάκων οι δραστικές ουσίες των οποίων παρασκευάζονται στην Κίνα, εξαιτίας των μέτρων περιστολής της παραγωγής που έλαβε το Πεκίνο για να θέσει υπό έλεγχο τον ιό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή