Η επιδημία θα γίνει το Τσερνόμπιλ του Τραμπ

Η επιδημία θα γίνει το Τσερνόμπιλ του Τραμπ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μου αρέσουν οι αριθμοί εκεί που βρίσκονται» είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν επιτρέπει την αποβίβαση επιβατών κρουαζιερόπλοιου που είναι φορείς του κορωνοϊού στην Καλιφόρνια.

Η απάντηση αυτή αναδεικνύει ωμά την αποφασιστικότητα του Αμερικανού προέδρου να αποκρύψει την αλήθεια από τον αμερικανικό λαό σχετικά με την επιδημία CΟVID-19, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η προεκλογική του καμπάνια. Ωστόσο, η επιδημία και οι πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της απειλούν σοβαρά τον Τραμπ.

Η προσπάθειά του να αποκρύψει τη σοβαρότητα της απειλής θα μπορούσε να αποτελέσει το ανάλογο του Τσερνόμπιλ για τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς η απόκρυψη της αλήθειας και η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών του απειλούν να υπονομεύσουν καίρια την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο αμερικανικός λαός. Τότε, οι υπεύθυνοι του πυρηνικού εργοστασίου μετρούσαν το επίπεδο της ραδιενέργειας και αυτό ήταν 3,6 Ρέντγκεν. Ούτε πολύ χαμηλό, ούτε πολύ υψηλό.

Το πρόβλημα ήταν πως το ανώτατο όριο των μετρητών που χρησιμοποιούσαν ήταν 3,6 Ρέντγκεν, κάτι που γνώριζαν. Το πραγματικό επίπεδο της ραδιενέργειας ήταν τρομακτικά υψηλότερο και αυτό φάνηκε πολύ γρήγορα, παρά τις προσπάθειες του σοβιετικού καθεστώτος, αρχικά να το αρνηθεί και στη συνέχεια να το αποκρύψει.

Η επιδημία του κορωνοϊού δεν είναι από τους εχθρούς που έχει μάθει να αντιμετωπίζει – αποτελεσματικά, είναι η αλήθεια– ο Ντόναλντ Τραμπ. Δεν μπορεί να τον λοιδορήσει, να τον συκοφαντήσει ή να τον αντιμετωπίσει μέσω του Twitter. Εχει ήδη προσπαθήσει να το πράξει χαρακτηρίζοντας την επιδημία «απάτη» και «κυνήγι μαγισσών», να κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς και φυσικά, τα ΜΜΕ.

Αγνοια και υπεροψία

Ακόμη και τη Δευτέρα, την ώρα που τα κρούσματα στις ΗΠΑ είχαν υπερβεί τα 600 και τέσσερις Πολιτείες είχαν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Τραμπ επέμενε ότι η εποχική γρίπη είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό.

Δυστυχώς για τον αμερικανικό λαό, η αλήθεια είναι πως ο κορωνοϊός είναι περίπου 20 φορές πιο θανατηφόρος. Η άγνοια και η υπεροψία που επιδεικνύει σταθερά ο Αμερικανός πρόεδρος, αυτή τη φορά είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνουν μπούμερανγκ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή