Ταξιδιωτική οδηγία για ολόκληρη την Ευρώπη εξετάζει ο Λευκός Οίκος

Ταξιδιωτική οδηγία για ολόκληρη την Ευρώπη εξετάζει ο Λευκός Οίκος

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για ολόκληρη την Ευρώπη σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να θέσει ολόκληρη την Ευρώπη στο Επίπεδο 3 των ταξιδιωτικών οδηγιών, αποτρέποντας έτσι όλα τα μη αναγκαία ταξίδια από τις ΗΠΑ προς τη Γηραιά Ηπειρο, ως μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Πηγές με γνώση των συζητήσεων που διεξάγονται επί του θέματος στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ουδεμία απόφαση έχει επί του παρόντος ληφθεί. 

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Κεν Κουτσινέλι, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης δήλωσε: «Διερωτόμαστε πώς να αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη στο σύνολό της», ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωνε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν να απαγορεύσουν σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη να εισέλθουν στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού, όπως έχει ήδη κάνει για ταξιδιώτες από την Κίνα.

Τόνισε ότι οι ήδη ενισχυμένες ταξιδιωτικές οδηγίες δεν έχουν «ακόμη» επιτρέψει να «εμποδίσουν την προσέλευση ταξιδιωτών» από την Γηραιά Ήπειρο. «Αλλά το εξετάζουμε», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή