Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Σενάρια «τρόμου» στη Βρετανία

Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Σενάρια «τρόμου» στη Βρετανία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτη παραμένει η διασπορά του κορωνοΐού στην Ιταλία, παρά τα αυστηρότατα μέτρα κατά της διάδοσής του και τη επιβολή «κόκκινης ζώνης» σε όλη τη χώρα.

Τα κρούσματα στην Ιταλία πλέον ανέρχονται σε σε 15.113 ενώ μέχρι χθες ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί.

Στην Λομβαρδια συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1.947 και οι νεκροί, συνολικά, 146.

Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Την ίδια ώρα στη Βρετανία, έως και 10.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με κορυφαίο επιστημονικό σύμβουλο.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 29% στα 590 τις τελευταίες 24 ώρες, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται στους 10, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

«Αυτή τη στιγμή καταμετράμε περίπου 590 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότεροι από 20 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Εάν υπολογίσετε τι σημαίνει πραγματικά αυτό σε σχέση με τον συνολικό αριθμό, είναι πολύ πιθανότερο να έχουμε μεταξύ 5000-10.000 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτή τη στιγμή» επισήμανε ο ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς.

«Βρισκόμαστε σε μια πορεία που μας δείχνει ότι είμαστε τέσσερις εβδομάδες πίσω από την Ιταλία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον Πάτρικ Βάλανς, η κορύφωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Βρετανία ενδέχεται να γίνει σε 10 έως 14 εβδομάδες.

Τζόνσον: Πολλοί θα πεθάνουν πριν την ώρα τους

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, το περάσμα σε μια νέα φάση του σχεδίου δράσης, σε εκείνο της καθυστέρησης, το οποίο έχει καταρτίσει η βρετανική κυβέρνηση και το οποίο στοχεύει στο να καθυστερήσει την κορύφωση της κρίσης έως το καλοκαίρι, προκειμένου να άρει την πίεση από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

«Πρόκειται για τη χειρότερη κρίση στη δημόσια υγεία αυτής της γενιάς» δήλωσε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Θα εξαπλωθεί περαιτέρω» είπε ο Τζόνσον. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ειλικρινής με τους Βρετανούς πολίτες, περισσότερες οικογένειες, πολλές περισσότερες οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν την ώρα τους»

Η χώρα ωστόσο δεν εξετάζει, προς το παρόν, να απαγορεύσει τις μαζικές συναθροίσεις ή να κλείσει τα σχολεία, επισήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η βρετανική κυβέρνηση συστήνει σε οποιονδήποτε παρουσιάζει συμπτώματα, ακόμα και ελαφρά, να απομονώνεται για ένα διάστημα 7 ημερών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή