Μια μικρή ιστορία κακοποίησης από τον Ουάινσταϊν

Μια μικρή ιστορία κακοποίησης από τον Ουάινσταϊν

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φρίκη που βίωσε δίπλα στον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, εξιστόρησε, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, η Βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Μπέκινσεϊλ.

Σε ανάρτησή της, η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι έβαλε τα κλάματα εξαιτίας της λεκτικής κακοποίησης που δέχθηκε από τον κινηματογραφικό παραγωγό μετά την πρεμιέρα ταινίας της, το 2001.

Ο Ουάινσταϊν φαίνεται ότι εξοργίστηκε με την αμφίεσή της, που, όπως της είπε, «την έκανε να μοιάζει με λεσβία».

Στην ανάρτησή της η ηθοποιός έχει ανεβάσει φωτογραφία της επίμαχης αμφίεσης και εξιστορεί τη συνάντησή της με τον κινηματογραφικό παραγωγό.

Οπως, μάλιστα, επισημαίνει η ίδια, δεν ήθελε να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας «Ερωτας μετ’ εμποδίων» επειδή πραγματοποιήθηκε μόλις ένα μήνα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και ένιωθε ότι η παρουσία της θα επεδείκνυε έλλειψη σεβασμού.

Ο Ουάινσταϊν, ωστόσο, η εταιρεία του οποίου (Miramax) είχε αναλάβει τη διανομή, επέμεινε όλα να γίνουν όπως είχαν προγραμματιστεί. Η ηθοποιός πείστηκε και στις 5 Οκτωβρίου του 2001 παρευρέθη στην πρεμιέρα φορώντας ένα λευκό κοστούμι.

Οπως ισχυρίζεται, ο Ουάινσταϊν την προσκάλεσε σπίτι του, ώστε οι μικρές κόρες τους να παίξουν το επόμενο πρωί. Οταν έφτασε εκεί, την κακοποίησε λεκτικά, κατηγορώντας την ότι κατέστρεψε την πρεμιέρα εξαιτίας της ενδυματολογικής επιλογής της. «Εφόσον στρώνω το κόκκινο χαλί, φοράς ένα στενό φουστάνι και κουνάς τα οπίσθιά σου… δεν εμφανίζεσαι σαν λεσβία», της είπε. Η ηθοποιός –θυμάται– κατελήφθη από οργή και ούρλιαζε, ενώ τελικά ξέσπασε σε κλάματα.

Τη στιγμή του επεισοδίου τα δύο κοριτσάκια βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. «Κατάφερα να πάρω το παιδί μου, δύο ετών τότε, και να φύγουμε», εξηγεί η Μπέκινσεϊλ.

Πολλοί από τους ακολούθους της στο Instagram εξεπλάγησαν από την επιλογή του χρόνου που επέλεξε για την ανάρτησή της και τη ρώτησαν γιατί περίμενε να την κάνει μετά τη δίκη και καταδίκη του κινηματογραφικού παραγωγού.

Η Μπέκινσεϊλ στην ανάρτησή της κατέληξε πως η καταδίκη του μεγιστάνα του Χόλιγουντ «μού γεννάει ανακούφιση για λογαριασμό όλων των γυναικών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ή έπεσαν θύματα βιασμού, και ελπίζω ότι θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα τέτοιων συμπεριφορών σε αυτόν και οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κλάδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή